Metin Kurt mezarı başında anıldı

Türkiye Komünist Partisi, aramızdan ayrılışının 5. yılında efsane futbolcu Metin Kurt'u mezarı başında andı.

Türkiye Komünist Partisi, komünist futbolcu Metin Kurt'u aramızdan ayrılışının 5. yılında mezarı başında andı.

Etkinlik, anma programının sunuculuğunu yapan Yavuz Karamahmutoğlu'nun konuşmasıyla başladı.

Karamahmutoğlu, Metin Kurt'un çizgilerinden hiç ayrılmadığını, doğru bildiği yolda inatla yürümeye devam ettiğini belirterek, ''Bugün burada Metin Kurt'u anmak sadece onu anmak değildir, Metin Oktay'ı, Lefter'i, Baba Hakkı'yı anmaktır'' ifadelerini kullandı. 

Karamahmutoğlu'nun ardından sözü, Metin Kurt'un ablası aldı, Konuşmasına Metin Kurt'un mücadele azmine vurgu yaparak başlayan abla Kurt, ''Bu mücadele azmi sizlerle, komünistlerle daha da güçlendi, Metin hiç yalnız olmadı, mücadelesinde ona omuz veren komünistlerle birlikteydi'' dedi.

Daha söz alan Türkiye Komünist Partisi Merkez Komite üyesi Mehmet Kuzulugil, Metin Kurt'un sporu sınıf mücadelesinin alanı olarak gördüğünü aktardı. Kuzulugil, Kurt'un spordaki ilk grevi örgütlediğini hatırlatarak, ''Hem de herhangi bir futbol kulübünde değil. En büyüklerden Galatasaray’da. Metin Kurt, futbol dünyasındaki ilk sendikalaşma çalışmasının örgütleyicisi oldu'' ifadelerini kullandı. 

Kuzulugil sözlerini şöyle noktaladı: 

Metin Kurt savunduğu, mücadelesini verdiği ideallerini hayata geçirecek olan partiyi, Türkiye Komünist Partisi’ni kimliği belledi. Yaşamının tüm alanlarında, tüm yaşantılarında bu kimliği örgütledi.