Ku Klux Klan'da hizip: Siyahları, Hispanikleri, geyleri de üye yapacağız

ABD'nin ünlü ırkçı örgütü Ku Klux Klan'ın bir kolu, bundan sonra etnik kökene bakmaksızın üye kaydedeceklerini açıkladı.

Dış Haberler

Tuhaf kostümleri ve ritüelleriyle Türkiyelilere komik gelen fakat ABD'de kanlı bir geçmişe sahip olan ırkçı örgüt Ku Klux Klan'ın bir kolu, bundan sonra etnik köken, dini inanç ve cinsel yönelim ayrımı yapmaksızın üye kaydedeceklerini açıkladı.

Eski bir Ku Klux Klan liderinin kurduğu Rocky Mountains Knights adlı örgüt, "beyazların üstünlüğü"nün eskide kalmış bir düşünce olduğunu söyledi. Yeni örgüt, hedefini "güçlü bir Amerika yaratmak" olarak tanımlıyor.

Gruba katılmak için 18 yaşından büyük olmak, kuzeybatı Pasifik'te yaşamak ve "yeni dünya düzeni"ne karşı savaşmaya niyetli olmak yeterli, en azından örgüt böyle diyor. Örgüt, komik beyaz giysilerin ve kukuletaların zorunlu olması kuralınıysa sürdürüyor.

Ku Klux Klan'ın "ortodoks" liderleri, örgüte tepkili. "Amerika Birleşik Klanları"nın "Emperyal Büyücüsü" Bradley Jenkins, yeni grubun, örgütün tüm değerlerini ayaklar altına aldığını ve bunun arkasında, yeni grubun liderinin siyasi kariyer hesaplarının yattığını söyledi.