Gaziantep saldırısında yaralanan 12 yaşındaki Mehmet Gürbüz: Biz bunları haketmedik

Gaziantep'te düğüne düzenlenen bombalı saldırıdan kurtulanlar patlama anı ve sonrasında yaşadıklarını anlattı.

Gaziantep'te dün açık alanda yapılan bir düğüne bombalı saldırı düzenlendi. Valiliğin son açıklamasına göre saldırıda 50 kişi yaşamını yitirdi, 74 kişi de yaralandı. Patlama sonrasında herkesin yere yattığını gördüğünü söyleyen 12 yaşındaki Mehmet Gürbüz, "Biz bunları hak etmedik. Onların yüzünden yengem ve kızları öldü" diye konuştu.

Mahalle sakinlerinden Ahmet Aydın, patlama esnasında evlerinin damında oturarak düğünü seyrettiklerini söyledi. Aydın, patlamanın ardından sokağa inerek yaralılara yardım etmeye çalıştıklarını ifade etti. "Alana indiğimizde çok kişinin yerde hareketsiz olduğunu gördük, ağır yaralı arkadaşları özel araçlara alarak hastanelere ulaştırmaya çalıştık" diyen Aydın, "O sırada yaralıları kurtarmak için uğraşırken karşıda bir aracı ve içinde iki kişiyi fark ettik" dedi.

Aydın "İkinci bir patlama olacak hazırlıklı olun diye ses duyduk. Bunun üzerine birçok kişinin evlerine kaçmaya başladığını gördüm" diye konuştu.

Hastanede tedavi edilenlerden Gülser Ateş, saldırının, gelin ve damadın eve çıkmaya hazırlandığı sırada düzenlendiğini kaydederek "Komşumuzun biriyle sandalyede oturup sohbet ediyorduk. Ne olduğunu bilmiyorum. Sadece tek bildiğim bir patlamayla konuştuğum komşumun üstümde öldüğüydü. Onun altında kaldığımı hatırlıyorum. Eğer komşum üstüme düşmeseydi ben de ölmüştüm. O cenaze beni kurtardı" dedi.

'DÜĞÜN BİTMİŞTİ, HERKES DAĞILACAKTI'

Dört çocuğundan birinin saldırıda yaralandığını söyleyen Ateş, kızının ayaklarının yandığını belirtti.

Ateş, "Orada masum çocuklar vardı. Kimsenin suçu yoktu. Zaten düğün de bitmişti. Herkes dağılacaktı. Düğün sahibinden kimse kalmadı" diye konuştu. 

'BİZ BUNLARI HAK ETMEDİK'

Halasının kızının düğününe katıldıklarını söyleyen 12 yaşındaki Mehmet Can Gürbüz, alevlerin üstlerine doğru geldiğini anlattı. Herkesin o sırada yere yattığını dile getiren Gürbüz, "Biz bunları hak etmedik. Allah onların belalarını versin. Onların yüzünden yengem ve kızları öldü" dedi.