Direnişteki madencilere Eren Enerji işçilerinden destek

AKP'nin özelleştirme saldırısına karşı Zonguldak'ta direnişe geçen maden işçilerine, sendikal faaliyetleri nedeniyle atılan Eren Enerji işçilerinden destek açıklaması geldi.

Zonguldak'ın Kilimli ilçesindeki Eren Enerji şirketinden sendikal faaliyetleri nedeniyle atılan işçiler, Türkiye Taşkömürü Kurumu’na ait maden ocaklarında çalışan işçilerin eylemine destek verdi. 

Eren Enerji'deki direnişleri süresince maden işçilerinin yanlarına bulduklarının altını çizen işçiler, açıklamada ''Dayanışma içerisinde olan sınıf kardeşlerimiz çocuklarının geleceği için, ekmekleri için yerin altındalar'' ifadelerini kullandı.

Direnen Eren Enerji işçilerinin yaptığı açıklama şöyle: 

Eren Enerji'de yürüttüğümüz direnişimiz de bizler ile dayanışma içerisinde olan sınıf kardeşlerimiz çocuklarının geleceği için, ekmekleri için yerin altındalar.

Gün dayanışma günü, gün birlik günü, gün güvencesizliğe karşı ortak mücadele günü. Eren'de direnen işçiler madenci kardeşlerini ekmek mücadelesinde yalnız bırakmamak için 07.11.2017 Salı günü saat 17:20 de Disk Genel-İş binası önünde buluşarakGMİS'de nöbet tutan işçiler ile dayanışmaya gidiyoruz.

Tüm dostlarımızı direnen işçiler ile dayanışmaya güvencesizliğe karşı tek yumruk olmaya çağırıyoruz.