'Cenazelerde 'Cenaze Marşı' değil 'tekbir' sesi istiyoruz'

Türkiye Gaziler Kültür ve Yardımlaşma Vakfı Genel Başkanı Lokman Aylar, AKP İstanbul Milletvekili Metin Külünk'ten asker ve polis cenazelerinde Chopin'in "Cenaze Marşı'' yerine "Itri'nin 'Tekbir' isimli eserinin çalınmasını" istedi.

Haber Merkezi

AKP'ye yakınlığı ile bilinen Türkiye Gaziler Kültür ve Yardımlaşma Vakfı Genel Başkanı Lokman Aylar asker, polis cenazelerinde "Chopin'in 'Cenaze Marşı'nın terk edilmesi gerektiğini savunarak cenazeleri Itri'nin 'Tekbir' adlı eseriyle uğurlamak istediklerini" belirtti. 

Söz konusu isteğinin yerine getirilmesi ile ilgili AKP İstanbul Milletvekili Metin Külünk'e dilekçe yazan Aylar "Allah'ın nurunu lütfettiği cihan peygamberimizin övgüsüne mazhar olan aziz şehitlerimizi çan sesi ve hristiyan geleneği ile uğurlamak içimizi acıtmaktadır" ifadelerini kullandı.

Aylar'ın imzasını taşıyan dilekçenin devamı şu şekilde:

"Hem 'şehit' diyoruz, hem de resmi törenler de onları uğurlarken Chopin'in çan sesleriyle başlayan Cenaze Marşını çalıyoruz. Üstelik elimizde büyük bestekar Itri'nin Tekbir gibi bir eseri varken! Açık söylüyorum, bu  uygulama 'şehitlik' anlayışına taban tabana zıt olduğu şehitlerimizin manevi şahsiyetlerine saygısızlıktır. Şehit ailelerimiz ve gaziler olarak bu konuda hassasiyetle yanımızda olacağınızdan hiç şüphemiz yok"