Aziz Yıldırım'dan 'silahlı kavga' açıklaması: Alkollü maça gelmeyi engelleyeceğim

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım basın toplantısı düzenliyor.

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunuyor. Dün Fenerbahçe-Mersin İdmanyurdu maçı öncesinde yaşananlarla ilgili konuşan Aziz Yıldırım, "Alkollü maça gelmeyi engelleyeceğim. Öyle bir kişinin yaralanmasıyla açıklanacak şeyler değil bunlar. Rant kavgası bu... İnsanların başına bir şey gelmeden önlenmeli bu. Bazıları okur yazar, ama rantın nasıl kazanılacağını biliyorlar" dedi.

"Türkiye'nin iki sorunu var. Biri terör, biri paralel yapı" diyen Aziz Yıldırım, "Bugün yine operasyon yapılıyor. Bu iki çok önemli konu varken bizlerin spor yaparken başarı ya da başarısızlık üzerine konuşmamamız lazım. Her gün şehitler oluyor... Çıkıyorlar televizyonda konuşuyorlar. İçiyorlar viskilerini... Ceplerine para doldurup evlerinde rahatça yatıyorlar" dedi.

"En önemli konu terör dedik. Devletin aldığı her kararda destek veririz. Paralel yapı için de aynısı geçerli" diye konuşan Yıldırım, "Hepimizin el birliğiyle Türkiye Cumhuriyeti'nin yaşaması için buna karşı mücadele etmeliyiz" ifadelerini kullandı.

'ELEBAŞLARINI TRİBÜNDEN GÖNDERİN'
Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, "Dün bağırıyorlar Ersun Yanal diye. Organize edildiler. GFB grubu, ÜNİFEB biz bağırmadık diyor. Kim bağırdı peki? İçeriye el uzatanlar var. Siyaset adına el uzatanlar var. Biletle, otobüsle organize edenler var. Onları aleyhimize organize ediyorlar. Dün akşam oturdum, bütün kameraları izledim. Ben bu sene hiç müdahale etmedim. Tek istediğim takıma sahip çıkın dedim. Ben alışkınım. Çünkü rant çeteleri var. Siyasi ve maddi... İkisi de var. Bunlarla ilgili yine çalışmaya başladım. Emniyet'e hepsiyle ilgili suç duyurusunda bulundum. Alkollü olarak tribüne gelinmesini engelleyeceğim. Dışarıda cinayet oluyor. Yarın bunlar büyüyecek. Uyarıyorum buradan. Bu gruplar içerisinde rant mücadelesi var. Lütfen tedbir alın. Elebaşlarını tribünlerden gönderin" şeklinde konuştu.

Dün, 5 kişinin yaralandığı Fenerbahçe-Mersin İdmanyurdu maçı öncesi çıkan silahlı kavgayla ilgili olarak "Alkollü maça gelmeyi engelleyeceğim" diyen Yıldırım, "Öyle bir kişinin yaralanmasıyla açıklanacak şeyler değil bunlar. Rant kavgası bu... İnsanların başına bir şey gelmeden önlenmeli bu. Bazıları okur yazar, ama rantın nasıl kazanılacağını biliyorlar" dedi.

'10 SENE DE GİTMEM'
"Ersun Yanal'ı kim gündeme taşıdı? Lig TV'de Şansal Bey söyleyerek. En son dedi ki: 'Kulüpten kendim ayrıldım.' Ben olduğum müddetçe bu kulübe gelemez. Beni böyle kızdırırlarsa 10 sene de gitmem. Aday olurum, olursam da seçilirim. Benimle uğraşmasınlar."

Aziz Yıldırım şöyle devam etti:

"1907 Derneği'yle konuşacağım. Ya bunlarla ilişkilerini kesecekler ya da komple karşıma alırım. Böyle terbiyesizlik olmaz. Fenerbahçe yönetimi ne yapmış? Bütün futbolcuları transfer etmiş. Amatör branşlarda başarılı olmuş. Şampiyon olamayabiliriz Euroleague'de. Ne var bunda? Beşiktaş 8 senedir şampiyon olamıyor. Ne olacak? Biz de 7-8 sene olamadık. Fenerbahçe büyüklüğünden bir şey mi kaybetti. Rize'ye kadar... Tam Rize'de yükselişe geçtik, araba kurşunlandı. Terör var. İstanbul'da bomba var deniliyor, insanlar sokağa çıkmıyor. Geçen AVM'ye yemek yemeye gittim, eskiden bin kişi olurdu, 20 kişi yoktu bu sefer. Rize'deki insanlar korkmadı mı yani? Neden olduğu 1 senede ortaya çıkarıldı mı? Futbolcular bunun travmasını yaşıyor ama. Bir terör lafı olunca yaşıyorlar yine. Bu sene Galatasaray maçında yine bomba ihbarı oldu. Fenerbahçe'nin lehine olmasına rağmen ülke menfaatlerine göre davrandık. Seyircili oynansın dedik. Belki biz sportif olarak avantaj sağlayacaktık. Niye bunları değerlendirmiyor kimse. Yabancı futbolcuların çoğu terörden dolayı kendilerini veremiyor. Avrupalı için korku başlıyor, düşüş başlıyor. Ama bizim televizyoncular... Vur abalıya, vur abalıya.

Bu Ersun Yanal'ı antrenör yaptık. Ben getirdim. Diyor ki ben ayrıldım... Ya seni biz gönderdik. Beni daha fazla konuşturma. Sen takımı yalnız şampiyon yapmadın. Biz her şeyi yerine getirdik, oyuncular da mücadele etti. Kendisi de takımın başındaydı. Tribünler Aykut Kocaman diye bağırıyordu, o geldiğinde. Trabzon'a gitti, Fenerbahçe şike yapmadı diyemedi. Burada söylüyordu, orada niye söylemedin.

Şu anda 64 puanımız var. Onun zamanında 75 puanla kapattık. Beşiktaş'la Galatasaray 54'lerde. İkisi de çok kötü bir sezon geçirdiler ve bizden geride kaldılar. Ama ilk devre biterken Karabük'e 2-1 yeniliyoruz. O şekilde basının tenkitleriyle geliyoruz. Kimler ne yazmış? Basın da destek veriyor ya şimdi.

Fark 4 puana düştü, ben bütün herkesi topladım. Ondan sonra Trabzon'a gittik sonra yükseliş başladı. 75 puanla şampiyon olmadık. 2006'daDenizli'de 80 puanla şampiyonluğu kaybettik. O yüzden tribünde mifak çıkarmayın. Beni de konuşturmayın. Ahlaklı olanlar bu kulüpte çalışabilirler. Ben varken de gelemez. Fenerbahçeliyim diyorsa Trabzon'a gitmeyecekti. Galatasaray'la flört etmeyecekti. Bekleyecekti. Zamanı gelince yeni yönetimler gereğini yapardı. Benden sonra da gündeme gelirse ben elimden geleni yaparım durdurmak için.

Daha 5 maç var, olmaz. Aziz Yıldırım'ı yıkamazsınız ya. Ben istersem yıkamazsınız. Bilet veriyorlar, otobüs kaldırıyorlar. Galatasaray maçından sonra siyah bir araç geliyor, Ersun Yanal diye bağırın diye talimat veriyorlar. Tespit edeceğiz."

AHMET ÇAKAR'A: BU NASIL BİR GERİZEKALILIKTIR
Ahmet Çakar'a göndermelerde bulunan Yıldırım "Türkiye'de statlarda milli maç oynayamıyoruz. Böyle şey olur mu? Bunun nedeni medyadır. Konya'ya veriyorlar, küfür yok diye. Son zamanlarda başladı bizim oyuncuların aleyhine. Başkanları şaşırdı. Yorumcu bunları anlatacak. Bizi birbirimize kızdırmaya çalışıyorlar. Ya Ahmet Çakar, senin titrin var, sen doktorsun. Sen örnek ol. İyi hakemlik yapmışsın. Senin bu topluma verebileceğin çok şey var. Yok ben demişim hocaya, Ümit Özat'ın elini sıkma diye. Ben severim Ümit'i niye öyle bir şey diyeyim. Bu nasıl bir gerizekalılıktır? Koyuyorlar aşağıya şişeyi, konuşuyorlar" dedi.