Spor Emek-Sen: 'Cenk Akyol'un yanındayız, Rıza Kayaalp'in karşısında!'

Devrimci Spor Emekçileri Sendikası basketbolcu Cenk Akyol'un Milli Takım'a alınmaması, hakaret içerikli açıklamalarda bulunan güreşçi Rıza Kayaalp'in ise kamu spotunda oynatılmasıyla ilgili bir açıklama yayınladı.

Devrimci Spor Emekçileri Sendikası, Haziran Direnişi sırasında NTV'yi protesto eden basketbolcu Cenk Akyol'un Milli Takım'a alınmaması, eylemlere katılanlara yönelik küfürlü açıklamalarda bulunan güreşçi Rıza Kayaalp'in ise kamu spotunda oynatılmasıyla ilgili bir açıklama yayınladı.

"Siz Rıza gibi sporcularla yola devam edin ... biz Cenk Akyol gibi onurlu sporcuların yanındayız, onlar var oldukça bu ülkenin sporu da geleceği de aydınlıktır biliyoruz" ifadelerine yer verilen açıklama şöyle:

Basın ve Kamuoyuna,

Cenk Akyol'un yanındayız, Rıza Kayaalp'in karşısında!

Gezi direnişi çok şey öğretti bize. Direnmeyi, insanlığı, vicdanı, eşitliği, özgürlüğü bir de bunun yanında vicdansızları, yandaşları, çıkarcıları öğretti. Her alanda olduğu gibi spor alanında da bu ülkeyi gericilere bırakmayacaklar sözlerini söyledi. Renklerin kardeşliği tokat gibi vurdu AKP'nin yüzüne.

Haziran direnişinden birçok onurlu sahne çıktı. Bu onurlu sahnelerden birisi de Mili Basketbolcumuz Cenk Akyol'un haziran direnişi sırasında 3 maymunu oynayan, yandaşlıkta sınır tanımayan NTV kanalına gösterdiği, konuşmama tepkisi idi. İntikam duygularıyla kinlenmiş AKP emri tez elden vermiş olmalı ki, milli takım kadrosuna Cenk Ayol dahil edilmedi. Bu da yetmezmiş gibi direniş sırasında türlü küfürler ve hakaretler eden sporun yüz karası güreşçi Rıza Kayaalp'i ise kamu spotunda oynatarak gençlere örnek gösterdi.

Siz Rıza gibi sporcularla yola devam edin, hatta güreşçi ya, bir de eline pala verin ki, karşı gelenin vursun kellesini. Size yakışanı budur. Biz Cenk Akyol gibi onurlu sporcuların yanındayız, onlar var oldukça bu ülkenin sporu da geleceği de aydınlıktır biliyoruz.

Ne sizden ne de sizin gibilerden korkumuz var. Elinizden geleni arkanıza koymayın, maçları yurtdışında oynatın, onurlu sporcularımızı milli takıma almayın, organizasyonlarda biletleri erkenden alın ki sizin dışınızda kimse giremesin. İstediğinizi yapın, bırakmayacağız peşinizi. Korkun bizden!

Saygılarımızla
Devrimci Spor Emekçileri Sendikası

(soL-Spor)