Şikede 5 tutuklama daha

Futbolda şike iddiaları kapsamında yürütülen soruşturmada gözaltına alıdıktan sonra mahkemeye sevk edilen aralarında Serdal Adalı ve Tayfur Havutçu'nun da bulunduğu 5 kişi daha tutuklandı.

Futbolda 'Şike Soruşturması' kapsamında gözaltına alınan ve geceyi İstanbul Emniyeti'nde geçiren Beşiktaş Kulübü Asbaşkanı ve Transfer Komitesi Başkanı Serdal Adalı, Beşiktaş Teknik Direktörü Tayfur Havutçu ve Beşiktaş Spor Kulübü Protokol ve Futbol A Takımı Güvenlik Müdürü Ahmet Ateş ile soruşturmanın ikinci dalgasında gözaltına alınan İstanbul Büyükşehir Belediyesporlu oyuncular İbrahim Akın ve İskender Alın tutuklama talebiyle dün nöbetçi mahkemeye sevk edilmişti.

Dün gece çıkarıldıkları nöbetçi mahkeme tarafından 'şike yapmak' suçuyla tutuklanan Serdal Adalı, Tayfur Havutçu, Ahmet Ateş, İbrahim Akın ve İskender Alın, Metris Cezaevi'ne gönderildi. Böylece şike kapsamında tutuklu sayısı 31'e yükseldi.

Ayrıca İbrahim Akın ve İskender Alın’ın savcılık sorgusunda haklarındaki şike yaptıkları yönündeki suçlamaları kabul ettiği iddia edilmişti. Bu oyuncuların avukatları, medyaya yansıyan müvekkillerine isnat edilen suçlamaları kabul etmediklerini ve böyle bir itirafta bulunmadıklarını açıkladı.