Fenerbahçe maçı yarıda kaldı

Fenerbahçe'nin Ukrayna takımı Shakhtar Donetsk ile oynadığı hazırlık maçı, taraftarların sahaya inmesi nedeniyle bitirilemedi.

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım şike soruşturması nedeniyle tutuklanarak Metris Cezaevi’ne gönderilmesinin ardından dün Fenerbahçe’nin oynadığı hazırlık maçında yaşananlara tepki vardı. Fenerbahçe ile Shaktar Donetsk arasındaki maç taraftarın sahaya inmesi nedeniyle 67. dakikada bitirildi.

Fenerbahçe ile Shaktar Donetsk arasında dün gerçekleşen hazırlık maçı 67. dakikada yüzlerce Fenerbahçe taraftarının sahaya inmesi nedeniyle hakem taradında bitirildi. Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda yapılan maçta ilk olarak 58. dakikada, üzerlerinde kulüp başkanı Yıldırım'ın fotoğrafları bulunan tişörtle iki taraftar sahaya indi. Bu taraftarlar kısa bir duraklama ardından tribünlere gönderilirken, bundan 9 dakika sonra bu defa yüzlerce taraftar sahaya indi. Görevlilerle birlikte futbolcular da bu taraftarları dışarıya çıkarmaya çalışırken karşılaşmanın hakemi Fırat Aydınus Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman ile saha kenarında bir görüşme yaptı. Saha içerisindeki taraftar sayısı gittikçe artarken, karşılaşmanın hakemleri soyunma odasına gitti. Taraftarlar yayıncı kuruluşun pilot kameralarının görüntü almasını da engellerken, maç 67. dakikadan sonra oynanmadı.

Maçın başından itibaren Fenerbahçe taraftarlarının yaşananlara oldukça tepkili olduğu görülürken, birçok taraftar karşılaşmaya kulüp başkanı Yıldırım’ın resminin bulunduğu kağıt maskelerle geldi. Kulüp yetkililerinin de stadı Yıldırım’ın resmi bulunan pankartlarla süslemesi dikkat çekti.

Yıldırım’dan veda mesajı
Dün Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda bunlar yaşanırken, Metris Cezaevi’nde tutuklu bulunan kulüp başkanı Yıldırım da Fenerbahçe Kulübü resmi sitesinden bir mektup yayınlayarak “veda” mesajı verdi. Mektupta Fenerbahçe Kulübü’ne katkılarından söz eden Yıldırım mektubunun son bölümünde şu sözlere yer verdi: “Beni eğip bükemeyenler, beni kendilerine benzetemeyenler meyve veren ağacı taşlayanlar baktılar ki taşladıkça ağaç inadına daha da büyüyor yakmaya karar verdiler ağacı. Kurguladıkları bir senaryo ile bugün beni hayatımın en büyük sevdası Fenerbahçe’den kopardılar. Yaktılar ağacı, yanan ağacın yerine yenisinin dikilemeyeceğini bilmeyenler. Ama ben de tükendim. Bu süreç beni çok yordu. Ruhum, bedenim iflas etti, artık daha fazla taşı da ateşi de taşıyamaz hale geldim. Bu süreci atlattığımda hayatımın geri kalan bölümünde Fenerbahçe artık sadece yüreğimde bir sevda olarak kalacak. Şimdi sadece bu yaşamakta olduğumuz süreçte yine kulübüme hizmet etmeye devam edeceğim. Bu geçiş sürecinin ardından da artık gururla taşıdığım ve namusumla, onurumla yerine getirmek adına gecemi gündüzüme kattığım şerefli görevim son bulacak. Ama içimdeki Fenerbahçe sevdası asla bitmeyecek.”

(soL-Haber Merkezi)