Çarşı Van’daki depremzedeler için soyunacak

Çarşı Grubu, Beşiktaş-Galatasaray maçının 65. dakikasında soyunarak dondurucu hava koşullarıyla mücadele eden Vanlı depremzedelerin durumuna dikkat çekecek.

Beşiktaş’ın taraftar grubu Çarşı, Van’daki deprem mağduru vatandaşların sorunlarına dikkat çekmek amacıyla bu hafta sonu oynanacak olan Beşiktaş-Galatasaray maçında ilginç bir etkinliğe imza atacak. Maçın 65. dakikasında taraftarlar üzerlerindeki mont, tişört, forma ve atletleri çıkararak yarı çıplak kalacaklar. Soyunmak için 65. dakikanın seçilme sebebi ise Van’ın plaka kodunun 65 olması.

Çarşı Grubu’nun etkinliğe ilişkin yaptığı duyuruda şu ifadelere yer verildi: “Galatasaray maçının 65. dakikası, Van'da naylon çadırda -15 derecede kalan insanların çektiği acılara ortak olduğumuzu ve onlarla beraber bizim de üşüdüğümüzü göstermek için üstlerimizi çıkarıyoruz. Ve aynı anda kapalıda açacağımız güneş pankartını bir süre sonra sağ tarafa doğru elden ele uzatarak yeni açığa yolluyoruz. Ve bu şekilde pankart bütün stadı dolaşacak.”

Çarşı Grubu bundan önce de depremzedelere destek olmak amacıyla “30 Bin Taraftar 30 Bin Atkı” kampanyasıyla Van’a gönderilmek üzere atkı ve bere toplamıştı. 27 Ekim’de oynanan Beşiktaş-Fenerbahçe maçının 90. dakikasında ise Beşiktaş taraftarları atkı ve berelerini sahaya atarak deprem konusundaki duyarlılıklarını sergilemişlerdi.

(soL - Spor)