Beşiktaş-Adana Demirspor maçında rekabet yerine dayanışma

Bugün saat 13:30'da Yusuf Ziya Öniş Stadyumu'nda oynanan Ziraat Türkiye Kupası F Grubu'nda Beşiktaş'ın Adana Demir Spor'u ağırladığı maç özellikle rakibin yanlış kararla 10 kişi kalmasına engel olan Beşiktaşlı futbolcular da dahil olmak üzere bir çok yönden tarihe geçecek nitelikteydi.

soL - Spor

PTT 1. Lig ekibi Adana Demirspor, Avrupa'da ve Süper Lig'de fırtına gibi esen rakibini 2-1 yenerek önemli bir başarıya imza atarken, maça siyah beyazlı oyuncuların dayanışmayı yükselten tavrı dikkat çekiciydi.  Hakemin Adana Demirsporlu oyuncuya kırmızı kart çıkardığı pozisyona itiraz ederek kartın sarıya dönmesini sağlayan ve rakiplerinin haksız yere 10 kişi kalmasını engelleyen Beşiktaşlı oyuncular, kulübün "Şerefinle oyna, hakkınla kazan" sloganını sahada hayata geçirmiş oldu. Bu arada Adana Demirsporlu oyuncular da 2'ye 2 pozisyonda gole giderken, yerde yatan Atiba'yı görüp topu taça attılar ve jeste jestle karşılık verdiler. Bu sonucun ardından 3. maçlar sonunda Adana Demirspor 6 puana yükselirken, 2. yenilgisini alan Beşiktaş 3 puanda kaldı.

PASSOLİG YOKTU, DAYANIŞMA MAÇTAN ÖNCE BAŞLADI
Maç yeri ve saatinin son anda değiştirilerek özellikle şehir dışından maçı izlemeye ve takımlarını desteklemeye gelen Adana Demirsporlular zor durumda kaldılar. Birçok taraftarın maçtan günler önce aldığı uçak biletleri iptal oldu. Adana Demirsporlu taraftarlar maç öncesinde yaşadıkları tüm zorluklara rağmen passolig uygulanmayan maçta takımlarını yalnız bırakmadı.

Maçtan önce sahaya Stadyuma gelen Adana Demirsporlular ise maç başlamadan önce yapılan, "Sevgili Adana Demirsporlular, deplasmana değil evinize hoşgeldiniz!" anonsu ile karşılandı. Ayrıca stada Çarşı taraftar grubu tarafından asılan "Hoşgeldiniz Dostlar" pankartı da iki takım taraftarları ve futbolcuları arasında maçın sonuna dek sürecek dayanışma rüzgarlarının sadece başlangıcıydı. 

Gelen bilgilere göre; yaşanan tek olumsuzluk ise, stada girişte polisin Adana Demirsporlu taraftarların birkaç pankartını engellemesi ve el koymasıydı. 

KARŞILIKLI DAYANIŞMA ANLARI VE ÇARŞI SLOGANLARI
Beşiktaş-Adana Demirspor maçının ilk yarısında, dünya futbolunda eşine az rastlanır şeyler yaşandı. Maçın 21. dakikasında Veli Kavlak'la top kapma mücadelesi veren Hakan Söyler, rakibine sert girdi. Oyun dururken hakem Suat Aslanboğa elini cebine götürerek kırmızı kartını çıkarmak istedi. Beşiktaşlı Veli araya girerek pozisyonun sert olmadığını hakeme söyledi ve Aslanboğa, Hakan Söyler'e sadece sarı kart gösterdi.

Bu pozisyonun bir kaç dakika sonrasında ise Adana Demirsporlu oyunculardan da centilmence bir hareket geldi. Konuk ekip 2'ye 2 Beşiktaş kalesine giderken Hakan Söyler, Atiba Hutchinson'ın sakatlandığını görünce topu taca atarak Beşiktaş'ın jestine jestle karşılık verdi.

Ayrıca Şimşekler taraftar grubu maç esnasında "Bu ülkede varsa adalet, hakimler çArşı'yı beraat et" şeklinde sloganı attı. 

İKİNCİ YARI SONUCU KESİNLEŞTİRDİ
İkinci yarıya 1-0 üstün olarak çıkan Adana Demirspor, disiplinli futbolunu devam ettirdi. Beşiktaş'a karşı pozisyon vermeyen Demirsporlu oyuncular, yakaladıkları hızlı ataklarda ikinci golü kovaladı. Ancak Adana Demirspor'un ikinci golü bir kontraatakla değil, duran toptan geldi. Sağ taraftan kullanılan köşe vuruşunda, kaleci Cenk Gönen'den önce kafayı vuran Abdülkerim Bardakçı, skoru 2-0'a taşıyan gole imza attı. Demirspor'un ikinci golünden sonra Beşiktaş, oyundaki tempoyu artırdı. Rakibi karşısında etkili ataklar geliştiren Beşiktaş, 70'inci dakikada golü buldu. Oğuzhan Özyakup'un şık pasına hareketlenen Gökhan Töre, bu topu bekletmeden çok güzel bir vuruşla ağlara gönderdi ve skoru 2-1'e getirdi.

Maçın kalan bölümünde ise Beşiktaş'ın tüm çabalarına rağmen skoru değişmedi, Ziraat Türkiye Kupası F Grubu'ndaki mücadele Adana Demirspor'un 2-1'lik galibiyetiyle sonuçlandı. Bu sonucun ardından Adana Demirspor 6 puana yükselirken, Beşiktaş ise 3 puanda kaldı.