Üç kadınla evlilik suç değil

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, Tekbir Giyim'in patronu Mustafa Karaduman'ın "Üç karımla yaşıyoruz, kime ne" sözlerini kovuşturmaya gerek görmedi.

soL (HABER MERKEZİ) Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, Yurtsever Cepheli Emekçi Kadınlar'ın Tekbir Giyim'in sahibi Mustafa Karaduman hakkındaki şikayetini kovuşturmaya yer olmadığına karar verdi. 25 Nisan 2008 tarihinde Milliyet gazetesinde "Üç karımla yaşıyoruz kime ne?" ve 26 Nisan 2008 tarihinde Hürriyet gazetesinde "Dört eş sınırsız zinayı önlermiş" başlıklarıyla yayınlanan röportajları üzerine Yurtsever Cepheli Emekçi Kadınlar, Mustafa Karaduman hakkında "halkın bir kesimini sosyal sınıf, din, mezhep, cinsiyet, bölge farklılığına dayanarak alenen aşağılama, evlenme olmaksızın dinsel törenle evlenme, halkı kanunlara uymamaya tahrik, hakaret" suçlarından şikayette bulunmuştu.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı dava açmama kararının gerekçesinde şüphelinin ifadesinde üç kadınla evli olduğunu kabul ettiğini ancak bu kadınlarla dini nikahla evli olmadığını, bu kadınlardan doğan çocuklarını nüfusuna kaydettirdiğini, gazetelerde yayınlanan haberlerin söylediklerini çarpıttığını söylediğini belirtti. Savcılık ayrıca şüpheliyi bağlayacak nitelikte isnatların bir kısmını zaten kabullendiğini belirtmesine rağmen birden çok resmi nikah kıyılmasının hukuken mümkün olmadığı, çok eşli yaşamayı yasaklayan bir hükmün bulunmadığı, resmi nikah öncesinde dini nikah kıyılmasının yasaklandığını ancak şüphelinin üç eşiyle dini nikahlı olarak birlikte yaşadığına ve toplumu buna özendirdiğine dair bir beyanının bulunmadığının anlaşıldığını ileri sürdü.

Yurtsever Cepheli Emekçi Kadınlar savcılık kararına yasal süre içinde itiraz edeceklerini açıkladı.