Topkapı Şişecam işçileri fabrikayı terk etmeme eylemine başladı

Şişecam’ın Topkapı Fabrikasını kapatarak işçileri sokağa atmasına karşı işçiler fabrikayı terk etmeme eylemine başladı.

Fabrikanın Eskişehir’e taşınması nedeniyle işsiz kalma tehlikesiyle karşı karşıya kalan Topkapı Şişecam Fabrikası işçileri fabrikayı terk etmeme eylemine başladı.

Aileleriyle birlikte dün akşamdan beri fabrikayı terk etmeyen işçileri ziyaret eden Kristal-İş Genel Başkanı Bilal Çetintaş, burada bir konuşma yaptı. Çetintaş konuşmasında şu sözlere yer verdi:

“Anadolu Cam Sanayii Topkapı Fabrikası kapanmıyor taşınıyor. Bu fabrikanın makineleri, üretim araçları Eskişehir’de yeni kurulan fabrikaya taşınıyor. Topkapı Fabrikası, Eskişehir’de üretime devam edecek.

Şişecam bugün dünyanın sayılı şirketlerinde biri haline geldiyse bunda işçilerin payı inkâr edilemez.

Şimdi fabrika kapatılıyor denilerek Şişecam’ı Şişecam yapan işçiler sokağa atılmak isteniyor.

Topkapı işçisi, Şişecam işçisi olarak çalışma hayatına devam etmek, Şişecam’ın diğer fabrikalarında mevcut haklarıyla çalışmak istiyor. Bu talep gerçekleşinceye kadar mücadelemiz devam edecek.”

CHP İstanbul Milletvekili Süleyman Çelebi de işçileri ziyaret ederek her türlü desteği vereceğini açıkladı.

Şişecam’a ait Anadolu Cam Sanayi Topkapı fabrikası, 1969 yılından buyana faaliyet sürdüren Şişecam’ın en eski fabrikalarından biriydi.

Fabrika yönetimi tarafından, 31 Aralık 2012 tarihi itibariyle, 444’ü Kristal-İş üyesi olan 572 işçinin çalıştığı fabrikanın kapatılacağı ilan edildi.

Topkapı Şişecam işcileri, mevcut haklarını kaybetmeden Şişecam’ın diğer fabrikalarında istihdam edilene kadar mücadelelerine devam edeceklerini belirtti.

(soL - Haber Merkezi)