SDP ve TÖP yöneticilerinin duruşmasına destek çağrısı

Sıra Kimde İnisiyatifi, İstanbul Barosu'nda düzenlenen basın toplantısında, tutuklu bulunan ve aralarında SDP Genel Başkanı Rıdvan Turan'ın da bulunduğu 13 sosyalist siyasetçinin 13 Nisan'da görülecek duruşmalarına katılım ve destek çağrısında bulundu.

Sıra Kimde İnisiyatifi 23 Eylül 2010'da yapılan ev baskınları sonrasında Devrimci Karargah operasyonu adı altında gözaltına alınan ve tutuklanan Sosyalist Demokrasi Partisi (SDP) ve Toplumsal Özgürlük Platformu (TÖP) yöneticilerinin bulunduğu 13 siyasetçinin 13 Nisan'da görülecek duruşması öncesi İstanbul Barosu'nda basın açıklaması düzenledi.

Basın toplantısına BDP İstanbul Milletvekili Sabahat Tuncel, İHD MYK üyesi Rıza Dalkılıç ve birçok siyasi parti yöneticisi katıldı. "Devrimci Karargah Operasyonu" adı alıntına hala cezaevlerinde tutuluna 13 siyasinin dava avukatı Sinan Varlık, müvekkillerinin örgütle bağlantı kurulacak hiçbir somut delilinin olmadığını ifade etti.

Dava Avukatlarından Sinan Varlık, müvekkillerinin tutuklanması ile birlikte soruşturma sırasında seri bir hukuksuzluk yapıldığını kaydetti. Bu sürede "Medya polis ile birlikte hareket etti" diyen Av. Varlık, polis tarafından görüntülerin medyaya servis edildiğini söyledi. Operasyonda ilk olarak aramalarda usulsüzlük yapıldığını kaydeden Av. Varlık, bu usulsüzlüğün dosyaya gizlilik ve kısıtlama getirilmesiyle sürdüğünü belirtti.
Av. Varlık, iddianame hakkında "Devrimci Karargah örgütüyle ilişkilendirilmeye çalışılmış ancak somut Bir şey yok. Aşırı bir zorlama ile hazırlanmış bir iddianame” dedi.

BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, SDP ve TÖP'e yönelik operasyon ile KCK davasında süren hukuksuzluklara işaret etti. Yargılananlar ile aynı talepler için mücadele vermeye devam ettiklerini söyleyen Tuncel, "Biz bu suçları işlemeye devam ediyoruz” dedi. İddianamede en büyük delil olarak Gazi Mahallesi'nde 17 kurumun, Bostancı'daki çatışmada öldürülen Devrimci Karargah lideri için yapılan eylemin gösterildiğini hatırlatan Tuncel, "Sağ yakalanabilecekken devlet bütün olanaklarını kullandı ve öldürdü. Onun cenazesine gitmek mi suç!” diye konuştu.

ESP Genel Başkan Yardımcısı Alp Altınörs "Türkiye'de ileri demokrasiyi iddia eden AKP hükümetinin bu ülkeye kötü ünlü bir hediyesi yeni Terörle Mücadele Yasası'dır" dedi.

"Bu yasa ile özgürlük ve sosyalizm mücadelesi yürüten güçlere devlet terörü oluşturmanın zeminini oluşturmaktır” diyen Altınörs, 2005 yılında bu yana sosyalistlere, devrimcilere yönelik polis operasyonları ve tutuklamaları işaret etti. "Dolayısıyla sıra kim de sorusu önemli. Bu sırayı bozmak için anti-faşist ve özgürlükten yana bütün güçlerin ellerini bu yasayı ortadan kaldırması için birleştirmesi elzemdir” diye konuştu.
Altınörs,"Sosyalizm için mücadele eden terörist değildir. Terörist olan gece yarıları evleri basandır. Terörist olan insanları yargısız infazlarda katledenlerdir, halkın seçilmiş belediye başkanlarını hapse atma cüretini gösterenlerdir” diye konuştu. 13 Nisan'da 4 yıl sonra adalet ve özgürlük için buluşacaklarını söyledi.

Toplantıda EMEP Genel Başkanı Levent Tüzel, Sosyalist Parti Genel Başkanı Sevim Belli, ÖDP Genel Başkan Yardımcısı Sema Solaklı, İHD Genel Başkan Yardımcısı Dıza Dalkılıç ve KESK Genel Başkan Yardımcısı Kasim Birtek, DİSK Genel Sekreteri Tayfun Görgün, TMMOB temsilcisi Tores Dinçöz, TTB Merkez Konsey üyesi Hüseyin Demirdizen de görüşlerini ifade etti .