Kocaeli’ndeki saldırılara sert tepki

Kocaeli Emek ve Demokrasi Platformu bileşenleri, son dönemde artan faşist saldırılara suskun kalınmayacağını açıkladı.

soL (Kocaeli) Eğitim-Sen Şube binasında d&uumlzenlenen basın toplantısına, platform bileşenlerinin tamamı temsilci d&uumlzeyinde katıldı. Platform S&oumlzc&uumls&uuml ve BES Şube Başkanı Akın Şişman, ortak a&ccedilıklamada, &uumllkede yoksulluk, işsizlik, dış politikada da saldırganlığa ve katliamlara destek arttık&ccedila, tepki g&oumlsterip muhalefet yapanlara y&oumlnelik saldırıların yoğunlaştığını kaydetti.

Şişman, işten atmalar ve zamların yoğunlaştığı, toplumsal tepkinin y&uumlkselmeye başladığı bir s&uumlre&ccedilte saldırıların yoğunlaşmasının anlamlı olduğunu ifade ederek, &quotEgemenler, bir yandan emek&ccedilileri ve halkı k&oumlleleştirip yoksullaştırırken, diğer taraftan toplumsal muhalefeti baskı ile susturmaya &ccedilalışmaktadırlar. Yurtseverler, ilericiler, sosyalistler ve devrimcilerin toplumcu m&uumlcadelesi, bazı siyasi &ccedilevreler ve emniyet nezdinde tedirginlik yaratmaktadır. Saldırganlığın sebebi, noliberal politikalara, AKP, gericilik ve piyasacılığa karşı m&uumlcadelenin ivmesinin y&uumlkselmesidir. Bu kapsamda, emperyalistlerin ve yerli işbirlik&ccedililerinin halkı yoksullaştıran ve kendilerini daha da zenginleştiren neoliberal politikaların uygulanmasına karşı duranlara y&oumlnelik saldırılar gerek devletin kolluk g&uuml&ccedillerince, gerekse yine bu ama&ccedil i&ccedilin varolan gerici ve faşist g&uuml&ccedillerce artırılmaktadır&rsquo&rsquo dedi.

Emperyalizmin ekonomik ve sosyal politikalarına muhalefet arttık&ccedila, faşistlerin kitlelere saldırılarının yeniden boy g&oumlstermeye başladığını anlatan Şişman, ş&oumlyle devam etti: &lsquo&rsquoİki kız &oumlğrenciyi tehdit ederek okul ve yurtlarından uzaklaştırmak isteyen faşist zihniyet, gazete satışı yapan Yurtsever Cephe &Oumlğrenci Birliği &uumlyelerine de demir &ccedilubuklarla saldırma c&uumlretini g&oumlstermiştir. Ayrıca, puşi taktığı i&ccedilin &oumll&uumlmle tehdit edilen gen&ccedil insanlar, ana dilde eğitim hakkını savunamaz ve giyim kuşamıyla tartaklanmayı hak eder gibi algılatılmak isteniyor. Bu saldırılar, elbette b&uumly&uumlk bir senaryonun par&ccedilasıdır ve sokağa &ccedilıkmış &uuml&ccedil beş &ccedilapulcu faşist de bu senaryoda taşeron g&oumlrevi &uumlstlenen&nbsp unsurdur. Yurtseverler, ilericiler, devrimciler, sosyalistler bu oyunu saldırı anında bozmuştur ve bozmaya da devam edecektir. Bu senaryonun bir tarafı olmadan, sınıf m&uumlcadelesinin haklılığını kararlılıkla savunacaktır. Asla teslimiyet yok, faşizme karşı m&uumlcadele, omuz omuza ve kesintisiz s&uumlrecektir.&rsquo&rsquo
&nbsp