Grevde 176. gün

Kocaeli Üniversitesi’nde (KOÜ) 176 gündür grevde olan OLEYİS üyesi işçiler, kentte yaşayanlarla buluşup dayanışmayı gecesi düzenledi.

soL (KOCAELİ) Türkiye Otel Lokanta Eğlence İşyerleri İşçileri Sendikası'na (OLEYİS) üye işçilerin, KOÜ'deki grevinin 176. gününde yapılan dayanışma gecesine, DİSK'in Genel Sekreteri Tayfun Görgün, Nakliyat-İş Genel Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu, Arçelik'te grevde bulunan Nakliyat-İş üyesi işçiler, Kocaeli'ndeki çok sayıda sendika, siyasi parti ve demokratik kitle örgütünün temsilcileri, üyeleri katıldı. ''Yaşasın üniversite grevimiz, yaşasın sınıf dayanışması, direne direne kazanacağız, yaşasın İşçilerin birliği'' sloganları altında konuşma yapan OLEYİS Bölge Temsilcisi Barış Aşan, haklı bir zeminde grev yaptıklarını, KOÜ Rektörlüğü'nün tüm yalnızlaştırma ve grev kırma çabalarına rağmen dayanışmayı büyüterek 176 günü geride bıraktıklarını ifade edip, kazanan taraf olacaklarına inandıklarını söyledi.

"Ayak oyunlarına gelmeyeceğiz"
DİSK Genel Sekreteri Tayfun Görgün de, DİSK OLEYİS'in, KOÜ'de ayak oyunlarıyla etkisiz hale getirilmek istendiğini belirterek, ''Onlar istiyorlar ki, işçi başını önüne eğsin, hakkını aramasın, ne maaş verilirse kabul etsin, itiraz etmesin, zam istemesin, açlığa ve sefalete razı olsun. Bir eğitim kurumuna yakışmayan tavırlar sergiliyorlar. Ama ne olursa olsun, istediklerini elde edemeyecekler'' dedi.

KOÜ'deki grevin her türlü baskıya ve zorluğa rağmen zaferle sonuçlanacağına inandığını da dile getiren Görgün, şunları kaydetti: ''Şimdi ve her zaman, burada ve her yerde sınıf dayanışmasını büyütmeliyiz. KOÜ işçilerinin yalnız olmadığını gösterelim, örgütlenme hakkımızı savunalım. Yaşasın dayanışma, yaşasın sendika, yaşasın OLEYİS, yaşasın DİSK.''

Gecenin sonunda Hilmi Yarayıcı ve İlkay Akkaya sahne aldı. Dayanışma gecesi iki sanatçının türküleriyle son buldu.