Ford 300 kişiyi daha çıkartıyor

Gölcük Fabrikası’nda 250 işçiyi işten çıkaran Ford Otosan, bu defa da Eskişehir İnönü Fabrikası’nda 300 kişinin işine son verdi.

soL (HABER MERKEZİ) Ford Otosan AŞ&rsquoye bağlı Eskişehir İn&oumln&uuml Fabrikası&rsquonda 300 iş&ccedilinin işine son verileceği duyuruldu. Ford Otosan birka&ccedil g&uumln &oumlnce de G&oumllc&uumlk Fabrikası&rsquonda 250 kişiyi işten &ccedilıkarmıştı.

&nbspYapılan a&ccedilıklamada &ldquoekonomik dalgalanmalara bağlı olarak, uluslararası ve i&ccedil pazarlarda durgunluğun s&uumlrmesinin, etkisini &oumlncelikle otomotiv sekt&oumlr&uuml &uumlzerinde g&oumlsterdiği, i&ccedil ve dış talepte &oumlnemli bir azalmaya neden olduğu&rdquo belirtildi. Ford Otosan, a&ccedilıklamasında 8 bin 500 kişiyi istihdam ettiklerini vurgulamayı ihmal etmedi.

A&ccedilıklamada şirketin krize karşı gerekli &oumlnlemleri ilk g&uumlnden itibaren aldığı ifade edilirken, &ldquoAncak bug&uumln gelinen noktada, 2008 yılı son &ccedileyrek &uumlretim rakamlarımız, ge&ccedilen yılın aynı d&oumlnemine oranla y&uumlzde 50'nin &uumlzerinde d&uumlş&uumlş g&oumlstermiş, bu doğrultuda &uumlretim ve istihdam planlarının revize edilmesi zorunlu hale gelmiştir. Bu nedenle, istihdamın devamlılığı konusunda almış olduğumuz t&uumlm tedbirlere rağmen, 29 Aralık'tan itibaren Ford Otosan A.Ş. İn&oumln&uuml fabrikasında 300 &ccedilalışanımızın, b&uumlt&uumln yasal hakları &oumldenmek suretiyle iş akitlerini sonlandırma kararı alınması ka&ccedilınılmaz olmuştur&rdquo denildi.