'Ergenekon AKP'siz düşünülemez'

KESK Genel Başkanı Sami Evren, AKP'nin Ergenekon Soruşturmasıyla hedeflediği tek şeyin devlet mekanizmalarını kendi anlayışına göre yeniden organize etmek olduğunu söyledi.

soL(HABER MERKEZİ) KESK Genel Başkanı Sami Evren, AKP'nin demokrasi anlayışının hiç parlak olmadığını söyleyerek, AKP'nin Ergenekon soruşturmasından ayrı olarak değerlendirilemeyeceğini ifade etti.

Evren, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunduğu basın toplantısında, son dönemde "muhafazakar ve milliyetçilerin" iktidar kavgasında olduğunu ve bu nedenle Türkiye'nin AKP kapatma davası ile Ergenekon soruşturması arasında kamplaştırılmaya çalışıldığını söyledi. Evren, 12 Eylül darbesini gerçekleştirenlerin yargılanması gerektiğinin de altını çizdi.

"İşçilerin çalışma koşullarını operasyonla saklıyorlar"

Ergenekon soruşturması sürecinin AKP operasyonu olduğunu işaret eden Evren, AKP'nin bu soruşturmadan gerçek anlamdaki beklentilerini ortaya koyduğunu kaydetti. AKP'nin kendi siyasal gücünü pekiştirmek istediğini ifade eden Evren, soruşturmanın açıkça AKP tarafından yönlendirilerek çerçevesinin ve sınırlarının belirlenmeye çalışıldığını vurguladı.

AKP kapatma davası ve Genelkurmay Başkanlığı ile ilişkileri arasındaki paralelliğe ilişkin değerlendirme yapan Evren, "AKP'yi, ortaya çıkan bu kirlenmişlikten bağlantısız bir şekilde düşünmek doğru değildir. AKP'nin Ergenekon soruşturmasıyla hedeflediği tek şey, devlet mekanizmalarının kendi anlayışına göre yeniden organize edilmesidir" dedi. Ergenekon ile asıl üstü kapatılmak istenen konunun ise çalışanların bulunduğu zor durum olduğunu söyledi.

Evren, İstanbul'daki ABD Başkonsolosluğuna düzenlenen saldırıyla ilgili olarak, Türkiye'nin önemli bir süreçten geçtiğini, AKP hükümetinin bu ortamda istikrarı sağlamasının şart olduğunu ifade etti.