Eğitim Sen’den 17 Haziran grev açıklaması

Eğitim Sen Merkez Yürütme Kurulu bir açıklama yaparak polis vahşetine karşı demokrasi ve özgürlük için “17 Haziran Pazartesi günü GREV`deyiz!” dedi.

Eğitim Sen Merkez Yürütme Kurulu (MYK) yazılı bir açıklama yaparak aldığı grev kararını ilan etti.

MYK açıklamasında “Dün Taksim Gezi Parkı'nda, yaşlı, çocuk, hasta, yaralı demeden yapılan polis saldırısı, savaş dönemlerinde yaşanan bir vahşet olarak tarihe geçti” sözlerine yer verilirken, sabaha kadar süren polis vahşetinin, dün geceden itibaren Türkiye'nin dört bir yanında sürdüğüne dikkat çekildi. Açıklama da “Taksim Gezi Parkı`na çıkmak isteyenlere, Ankara`da polis kurşunuyla katledilen Ethem Sarısülük'ü vurulduğu yerde, Kızılay`da son yolculuğuna uğurlamak isteyen Ethem`in kardeşlerine polis en acımasız haliyle saldırmaya devam ediyor” denildi.

Eğitim Sen tüm bu yaşanan polis vahşetine rağmen, halkın özgürlük çığlığının günlerdir ne gece ne gündüz boğulamadığını vurgularken, açıklamasında “Artık Gezi, tüm sokaklarıyla direnen memleket oldu memleketin dört bir yanında güzel günlere olan umut dolaşıyor sokaklarda” ifadelerine yer verdi.
Açıklamanın sonunda ise KESK`in aldığı karar ile memleketin dört bir yanında çoğaltılan bu sesi bir kez daha haykırmak için, “polis vahşetine karşı demokrasi ve özgürlük için” 17 Haziran Pazartesi günü alınan GREV kararı alındığı ifade edildi.

(soL-Haber Merkezi)