DİSK 47′inci kuruluş yıldönümünde gerilim

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu'nun (DİSK) kuruluşunun 47. yıldönümü için, emek mücadelesinin içerisinde yer alan çok sayıda kişi Şişli Kent Kültür Merkezi'nde buluştu. Kürsünün işgal edilmesi ve protestoların ardından etkinlik tamamlanamadan bitirildi.

DİSK'in kuruluşunun 47. yıldönümü için Şişli Kent Kültür Merkezi'nde buluşuldu. Saat 18:00'da Kemal Türkler Eğitim ve Kültür Vakfı'nın fotoğraf sergisiyle başlayan etkinliğe işçilerin ve sendika emektarlarının dışında, çok sayıda aydın, sanatçı, gazeteci ve siyasi parti temsilcisi katıldı.

Etkinliğin ilk konuşmasını, DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu yaptı. Çerkezoğlu katılanları, "Aklımız ve yolumuz açık olsun dostlar" diyerek selamladı.

Kardeş Türküler'in konser vereceği, emek mücadelesinin önemli aydınlarından birisi olan Korkut Boratav'ın ise ödüllendirileceği gece, "Devrimci İşçi Hareketi" grubunun kürsüyü işgal etmesinin ardından yaşanan tartışmalarla sürdü. Kürsü işgali ve programın sürdürülememesi sonucunda salon boşaltıldı ve etkinliğe son verildi.

TKP İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan adayı Aydemir Güler, ÖDP Eş Başkanı Alper Taş, İzzettin Önder, Atilla Özsever, Eyüp Muhçu, Mücella Yapıcı ve Levent Tüzel de etkinliğe katılan isimler arasındaydı.

Kürsünün işgal edilmesi nedeniyle tartışmalar yaşandı

DİSK sergisinde 47 yıllık mücadelenin önemli anlarından karelere yer verildi