Deniz Gezmiş davasında beraat

Deniz Gezmiş, Yusuf Arslan ve Hüseyin İnan'ın idamlarının yıldönümünde Mersin'de yapılan etkinliğe "suçu ve suçluyu övme" gerekçesiyle açılan dava beraatle sonuçlandı.

soL (HABER MERKEZİ) Mersin 68'liler Derneği, Mersin 78'liler Derneği yöneticileri ve Türkiye Komünist Partisi Mersin İl Yöneticilerine Deniz Gezmiş, Yusuf Arslan ve Hüseyin İnan'ın idamlarının 36. yıldönümünde düzenledikleri etkinlikler nedeniyle açılan dava sonuçlandı.

Deniz Gezmiş fotoğrafları taşıdıkları için "suçu ve suçluyu övme" gerekçesiyle 68'liler ve 78'liler hakkında açılan dava beraat ile sonuçlandı. Mahkeme hakimi "düzenlenen eylemin demokratik bir hak olduğunu, demokratik haklarını kullandığı için de bireylerin cezalandırılamayacağı'nı belirterek, Mersin 68'liler Derneği Başkanı Selçuk Polat, Mersin 78'liler Derneği Başkanı Osman Koçak ve Mersin 78'liler Derneği eski başkanı Ethem Dinçer hakkında beraat kararı verdi. Yapılan savunmalarında Polat, Koçak ve Dinçer, Denizler'in hukuksal anlamda da, halkın vicdanında da suçlu olmadıklarını, onları anmanın da suç olmayacağını söylediler.

Emperyalizme ve faşizme karşı olmak, emekten ve barıştan yana olmak suçsa, bu suçu tekrar işleyeceklerini ve Denizler'i anmaya devam edeceklerini belirttiler. Aynı gerekçeyle TKP Mersin İl Yöneticisi Nişan Mesut Oyardı hakkında açılan dava da geçen hafta beraat ile sonuçlanmıştı.