Barış Derneği: Türkiye savaşın içine çekiliyor

Barış Derneği, AKP hükümetinin ABD'ye ait üç donanma gemisinin Boğazlardan geçmesine izin vermesi konusunda bir açıklama yaparak bu adımı bölge halkları açısından son derece tehlikeli ve saldırgan bir tutum olarak mahkum etti.

soL (HABER MERKEZİ) ABD'ye ait üç donanma gemisinin Boğazlardan geçeceğinin duyurulması üzerine, Barış Derneği tarafından "ABD Emperyalizminin, Ülkemizi, Kafkaslarda tırmandırılan savaşın içine itmesine izin vermeyeceğiz" başlıklı bir açıklama yapıldı.

ABD ve AKP hükümetinin Montrö Sözleşmesi'ni elbirliğiyle delmek üzere olduklarına dikkat çekilen açıklamada, ABD'nin Türkiye'yi bölgede adım adım tırmandırılan savaşın içine çekmeye çalıştığı uyarısında bulunuldu.

Türkiye ve ABD'nin, ABD donanma gemilerinin Boğazlardan geçerek Karadeniz'e çıkması konusunda vardığı anlaşmanın "bölge halkları açısından son derece tehlikeli saldırgan bir tutum" olduğu ifade edilen açıklamada "Barış Derneği, tüm barışseverleri AKP'nin bu kışkırtıcı tutumuna karşı çıkarak, bu gemilerin Boğazlardan geçerek Karadeniz'e kan ve gözyaşı taşımasına izin vermemeye çağırmaktadır" denildi.