TKP'li Öğrenciler: Bu dava burada bitmez!

TKP'li Öğrenciler "Hopa Davası"nda tüm tutukluların tahliye edilmesinin ardından yazılı bir açıklama yaptı. "Bu dava burada bitmez" başlıklı açıklamada, "Hopa Davası"nın AKP'nin oyununu bozan dava olduğu belirtildi.

"AKP iktidarının sistematik saldırılarına karşı verilen örgütlü tepkilerin sonuç alabileceği görülmüştür" ifadelerine yer verilen açıklamada "Evet, bu dava burada bitmedi. Hala AKP’yle görülecek bir davamız var. AKP gidene kadar, bu memleketi ve üniversiteleri AKP’den kurtarana kadar bu dava bitmeyecek" denildi.

TKP'li Öğrenciler tarafından yapılan açıklama şöyle:

“Hopa Davası” ilk duruşması 9 Aralık Cuma günü gerçekleşmiş, tüm sanıklar hakkında tutuksuz yargılama kararı verilerek, tutuklu öğrenciler tahliye edilmiştir. Tahliye olan arkadaşlarımıza geçmiş olsun diyor ve onları tekrar aramızda görmekten mutluluk duyuyoruz.

Bu sevindirici sonuç inandıkları ve savundukları değerleri duruşma sırasında da savunan tutuklu arkadaşlarımızın, bu davaya sahip çıkarak ülkenin dört bir yanında duyulmasını sağlayan tüm devrimci öğrencilerin ve davaya sahip çıkan herkesin ortak başarısıdır.

Bu dava bir oyunun bozuluşudur.

AKP iktidarı teslim alamamış olduğu kesimlere hep daha büyük bir öfkeyle saldırıyor. Boyun eğmeyenleri yalnızlaştırmaya, toplumla bağlarını koparmaya çalışıyor. Herkese terörist yaftası yapıştırarak, direnmeyi, direneni desteklemeyi suç olarak göstermeye çalışıyor. Bugüne kadar böyle oldu ve AKP’nin gücünün her şeye kadir olduğu zannedildi.

Bu dava, bu oyunun bozuluşudur.

9 Aralık günü Ankara halkı arkadaşlarımızı yalnız bırakmamış, binlerce öğrenci saatlerce “Adliye Sarayı”nın önünü kürsüye çevirmiş, on binlercesi de gönülleriyle arkadaşlarımızı desteklemişlerdir. AKP’nin hukuku, halkın hukuku önünde mahkûm olmuştur.

AKP iktidarının sistematik saldırılarına karşı verilen örgütlü tepkilerin sonuç alabileceği görülmüştür. Evet, AKP bir hayli güçlüdür, ama durdurulamaz değildir. Sosyalistler bunu gösterebilmişlerdir. Tahliyelerin gösterdiği, AKP kamuoyunda meşruiyet kaybetmekten korkmuştur. Kendi savcısını “ortada bırakmıştır”. Özel Yetkili Savcı, yazdığı mizah dergilerine konu olan iddianamesiyle komik duruma düşmüştür.

Bu iş burada bitmemiştir.

Evet, bu dava burada bitmedi. Hala AKP’yle görülecek bir davamız var. AKP gidene kadar, bu memleketi ve üniversiteleri AKP’den kurtarana kadar bu dava bitmeyecek.

TKP’li Öğrenciler, tüm üniversite öğrencilerini AKP’ye, AKP eliyle inşa edilen 2. Cumhuriyet’e karşı örgütlenmeye çağırıyor. Örgütlülük karşısında şaşkına dönen, eli ayağına dolanan bir iktidar partisine karşı daha fazla örgütlenerek geleceğimizi kazanalım!

Gelecek Hapsedilemez!

Türkiye Komünist Partili Öğrenciler