TKP: 8 Ekim'de Ankara'dayız

Türkiye Komünist Partisi "8 Ekim'de Ankara'dayız" başlıklı bir açıklama yaparak, bu Cumartesi günü DİSK-KESK-TMMOB-TTB tarafından düzenlenecek mitinge katılım çağrısında bulundu.

TKP tarafından yapılan açıklamada "Emekçi halkımızı, ülkemizin tüm ilerici, yurtsever, devrimci güçlerini 8 Ekim’de Ankara’da kurulacak "Sokak Meclisi"ne sosyalizmin sesini taşımak üzere Türkiye Komünist Partisi saflarında toplanmaya çağırıyoruz" ifadelerine yer verildi.

Açıklama şöyle:

Türkiye Komünist Partisi 8 Ekim’de Ankara’da DİSK-KESK-TMMOB-TTB tarafından düzenlenen mitinge katılıyor. Emekçi halkımızı, ülkemizin tüm ilerici, yurtsever, devrimci güçlerini 8 Ekim’de Ankara’da kurulacak "Sokak Meclisi"ne sosyalizmin sesini taşımak üzere Türkiye Komünist Partisi saflarında katılmaya çağırıyoruz.

AKP’yi artık daha iyi tanıyoruz.

AKP’yi yalan ve demogoji üzerine kurulan siyasi çizgisi ile 9 yıla ulaşan tek partili iktidarının ülkemizi, emekçi sınıflar için cehenneme çeviren politikalarıyla tanıyoruz.

AKP’yi Türkiye’yi tüm komşuları ile düşmanlaştıran, emperyalizmin çıkarları söz konusu olduğunda dünyanın dört bir yanında askeri görevler üstlenmekte bir an bile tereddüt etmeyen dış politikası ile tanıyoruz.

AKP’yi, 12 Haziran seçimlerinde elde ettiği çoğunluk sonrasında yeni ve kapsamlı saldırı hazırlıklarını açıkça ilan etmiş, işbirlikçi, gerici bir sermaye partisi olarak tanıyoruz.

Yeni yasama döneminin başlamasıyla gündeme gelen, yeni anayasa hazırlıkları, bölgesel savaş hazırlıkları ve emekçi sınıflara saldırıyı temel alan ekonomik, sosyal yaptırımlar AKP eliyle kurulan yeni gerici rejimden halkımızın payına düşeceklerdir.

AKP emperyalizmin çok yönlü desteği ile seçim sonuçlarından faydalanarak bu kapsamlı saldırıları kolayca hayata geçirebileceğini düşünmektedir.

AKP iktidarının bu rahatlığının temel dayanağı, emekçileri susturduğuna, teslim aldığına duyduğu güvendir.

8 Ekim’de ilerici emek ve meslek örgütleri tarafından “Eşit, Özgür, Demokratik Bir Türkiye İçin” çağrısıyla düzenlenecek miting, emekçilerin, ülkemizin ilerici yurtsever güçlerinin AKP’nin saldırılarına boyun eğmeyeceklerini ilan edecekleri önemli bir buluşma olacaktır.

Türkiye Komünist Partisi, üyelerini, dostlarını, emekten, aydınlıktan, bağımsızlıktan yana halkımızı AKP iktidarına karşı örgütlenen büyük buluşmaya katılmaya çağırıyor.

Türkiye Komünist Partisi üyeleri ve dostları Sıhhiye Meydanı’nda yapılacak mitinge katılmak üzere 8 Ekim Cumartesi günü saat 10.00’da Ankara Garı önünde toplanacaklardır.

Emekçi halkımızı, ülkemizin tüm ilerici, yurtsever, devrimci güçlerini 8 Ekim’de Ankara’da kurulacak "Sokak Meclisi"ne sosyalizmin sesini taşımak üzere Türkiye Komünist Partisi saflarında toplanmaya çağırıyoruz.

Türkiye Komünist Partisi
Genel Merkez