TEKEL işçisinden Eskişehir’e ziyaret

Ankara’daki direnişe katılan bir TEKEL işçisi Eskişehir’de öğrenciler ve vatandaşlarla buluşarak, direnişi anlattı.

Ankara’da halen devam eden TEKEL direnişinin 16. gününde direnişçi işçilerden Nevzat Polat Eskişehir’de direnişi anlattı.

Türkiye Komünist Partisi Eskişehir İl Örgütünün davetiyle Eskişehir’e gelen TEKEL işçisi Nevzat Polat Anadolu Üniversitesi’nde öğrencilerin düzenlediği eyleme katıldı. Okulun kapısında Tekel işçisini karşılayan öğrenciler buradan “TEKEL halkındır, AKP satılmıştır”, “TEKEL işçisi onurumuzdur” sloganlarıyla yemekhaneye yürüdü. TEKEL işçisi Polat, burada tüm öğrencilere hitaben direnişe destek çağrısı yaptı. Ardından öğrenciler İletişim Fakültesi’nin kantinine geçerek bir söyleşi düzenledi. Bazı akademisyenlerin de katıldığı söyleşiden sonra akşam Eğitim-Sen salonunda yapılacak toplantıya katılım çağrısı yapıldı.

TKP ve Yurtsever Cephe İşçi Birliği’nin (YCİB) üyeleri ve dostlarının katılımıyla da akşam KESK Eğitim- Sen salonunda bir toplantı yapıldı. Toplantıda TKP’li öğrenciler ve YCİB adına konuşmalar yapılırken, NHKM’nin yaptığı TEKEL direnişiyle ilgili bir video seyredildi ve sonrsında TEKEL işçisi Polat söz aldı.

“AKP’ye karşı mücadelemiz artacak”
Herkesin ayakta alkışladığı Polat duygulu bir konuşma yaparken konuşmasında 4-C yasasına değindi. Polat sırf bu yasadan dolayı geçim sıkıntısı yaşayan birçok arkadaşlarının olduğunu hatta bunların arasında intihar edenlerin bile olduğunu kaydetti. Bu yasaya sonuna kadar karşı çıkacaklarını, emeklerine, çocuklarının geleceklerine sahip çıkacaklarını vurgulayan Polat bu süreçte kendilerine her türlü müdahalede bulunan AKP hükümetine karşı mücadelelerini artıracaklarını belirtti. Salonda bulunan herkese seslenen Polat, herkesin yakılan bu ateşe bir odun atması çağrısında bulundu ve herkesi TEKEL direnişine destek vermeye çağırdı.

Konuşmanın ardından toplantıya katılanlar Polat’a direnişe ilişkin çeşitli sorular sorarken, bu arada babasının zorla emekli edilmiş eski bir TEKEL işçisi olduğunu belirten bir üniversite öğrencisi de direnişe olan desteğini belirtti.

Direnişin AKP karşıtlığında ve işçi sınıfı mücadelesinde yeni bir umut yarattığına değinilen toplantıda Polat, kendilerine destek olan herkese teşekkür etti.
(soL-Eskişehir)