ÖDP: Taksim'de ve 38 merkezde alanlardayız

ÖDP Genel Başkan Yardımcı Önder İşleyen bir açıklama yayınlayarak 1 Mayıs için Taksim'e ve her yerde 1 Mayıs'ı kutlamaya çağrı yaptı.

ÖDP tarafından yapılan 1 Mayıs açıklamasında emekçiler 1 Mayıs'ı kutlamaya çağrıldı. TEKEL direnişinin ve emekçilerin yükselen mücadelesinin bu yıl AKP'nin elini zorlaştırdığına dikkat çekilen açıklama şu şekilde:

1 Mayıs bu yıl ‘sınıfın geri dönüşüyle’ yeni bir dönemin eşiğinde gerçekleşecektir. Emekçilerin, işçilerin, işsizlerin sesinin daha fazla duyulmaya başladığı, fabrika kapılarında, üniversitelerde, sokaklarda mücadelelerin yükseldiği yeni bir dönemin içerisindeyiz. TEKEL direnişi bu yeni dönemi temsil etmektedir.

TEKEL direnişi yıllarca suskunluğa mahkûm edilerek güçsüzleştirilen muhafazakârlığa ve teslimiyete karşı güçlü bir başkaldırı olmuştur. Kendi geleceğine kendi söz ve eylemleriyle sahip çıkan işçiler yeni bir yol açmıştır. Ve şimdi bu yol 1 Mayıs’a çıkacaktır.

Emekçilerin yükselen mücadelesi AKP eliyle sürdürülen sömürü ve soygun düzenine karşı mücadelenin devrimci olan yolunu göstermiştir. Bu mücadeleler AKP iktidarını sarsmış, zayıflatmış yeni bir gelecek umudunu ise yeşertmiştir. 1 Mayıs’ta bu mücadelelerin izlerini süreceğiz.

Bu yıl 1 Mayıs’ın bir diğer önemli yanı ise 33 yıl sonra 1 Mayıs’ın Taksim’de kutlanmasıdır. AKP iktidarı ve Vali Muammer Güler Taksim’in kendileri tarafından ‘açıldığı’ söyleyerek ‘demokratlık rolü kapma’ arayışındalar. Taksim meydanı emekçilerin mücadelesi sonucunda kazanılmıştır. Taksim‘in yeniden 1 Mayıs alanı olmasına neden olan emekçilerin Taksim ısrarı ve dirençli tutumuyla birlikte, son dönemde işçi-emekçi hareketinin güçlenmesi, TEKEL direnişinin bunun doruk noktası olarak yaşanmasıdır.

1 Mayıs gün geçtikçe yaygınlaşan işsizliğe ve güvencesiz çalışmaya karşı güvenli bir gelecek mücadelesini diğer yandan da emekçilerin eşitlikçi ve özgürlükçü anayasa talebini birleştirerek ‘Eşit, Özgür ve Demokratik bir Türkiye’ çağrısıyla Taksim’de ve ülkenin 38 merkezinde alanlarda olacağız. 1 Mayıs gücünü emekçilerin ülkenin her yerinden yükselen sesinin birliğinden alacaktır.

Çağ dönüyor! Şimdi sokaklarda emekçiler, işçiler konuşuyor. Kapitalizmi ‘mutlak ve sonsuz’ olarak sunanların sesleri kısılıyor. Yeni bir hayat ve başka bir dünya için dünyanın sokaklarında mücadeleler yükseliyor. Devrim ve sosyalizm tüm insanlığı kurtuluş fikri olarak yeniden tarih sahnesine çıkıyor.

1 Mayıs’ta, 21. Yüzyılın bu yeni çağrısıyla devrim ve sosyalizm iddiasını güncelleyerek Taksim’de ve her yerde sokağa, mücadeleye çağırıyoruz.
(soL - Haber Merkezi)