İlknur Birol: Direnmekten başka yol yok

Halkevleri Genel Başkanı İlknur Birol 9 Aralık’taki Hopa davasında tutuklu bulunan 22 kişinin serbest bırakılması üzerine bir basın açıklaması yaptı. Birol, Hopa tahliyelerinin AKP ileri demokrasisine inanmayanların içini ısıttığını dile getirdi.

Ankara’da 22 tutuklu öğrencinin tahliye edildiği Hopa davası sonucunda Halkevleri Genel Başkanı İlknur Birol yazılı bir basın açıklaması yayınladı. Adalet divanını mahkeme önüne kuranların karanlığa geçit vermeyeceklerini belirten Birol, Hopa tahliyelerinin, 'ileri demokrasi'ye inanmayanların içini ısıttığını dile getirdi.

“Faşizmin gerçek resmi”
‘AKP iktidarının her muhalif sesi susturmanın yolu olarak seçtiği tutuklama ve hapishane “terörü”, iktidar güçlerinin korkularının neler olduğunu göstermektedir’ diyen Birol, “İnsanın, doğanın, kentlerin yağmasına dönüşen neo-liberal kapitalizmin yıkıcı sonuçlarına karşı oluşmaya başlayan direnç, bu direncin sokaktan geliyor olmasına tahammülsüzlük ve korku, faşizmin kurallarıyla işletilen yeni dönemin gerçek resmidir” dedi.

“Direnmekten başka yol yok”
Yaşamı savunanlardan hakları için mücadele edenlere, Kürtlerden gazetecilere, öğrencilerden akademisyenlere, seçilmiş milletvekili ve belediye başkanlarına, siyasetçilere dek dünyanın en büyük “terör hapishanesine” dönüşmüş Türkiye’de, bu yeni dönemde baskılarına direnmek dışında hiçbir yolun olmadığını belirten Birol, Hopa’daki mücadele sonucunda alınan kararın bunun göstergesi olduğunu dile getirdi.

“Halkevleri’ni terör örgütü göstermeye çalışmak zavallılıktır”
‘Halkın hak mücadelelerinin temsilcisi Halkevleri’ni “terör örgütü” güdümünde ve “terörist faaliyet” sürdürür göstererek gerçeği örtebileceğini sanan “zavallı” zihniyete gerekli cevabı içerde mahkeme önünde üyeleri, adliye önünde binlerce insan vermiştir’ diyen Birol, “Sizin terör dediğiniz bizim en temel haklarımızı koruma davamızdır. Ulaşım zamlarına, eğitim hakkımıza, insanca yaşam talebiyle sürdürdüğümüz tüm çalışmalara devam edeceğiz. AKP sermayenin temsili, biz halkın iradesiyiz” diye konuştu.

“Devrimci önderleri itibarsızlaştırmaya çalışıyorlar”
Sol ve sol tarihin yok edilmeye çalışılmasına, savcılar ve mahkemeler eli ile girişilen çarpıtmalara izin vermeyeceklerini belirten Birol, Türkiye sol tarihinin, devrimci önderlerini yıllar sonra “itibarsızlaştırma” ve “terörist” ilan etme operasyonlarına karşı bütün sol ve sosyalist güçlerle karşı duracaklarını dile getirdi.

Tutuklu öğrencilerin, özgürlüklerinden aylarca yoksun kalmasının bir hesabı olması gerektiğini belirten Birol, uyduruk iddianamelerle hala içeride tutulan binlerce tutsağın özgürlüklerine kavuşturulması için mücadeleyi büyüteceklerini ve hesap soracaklarını dile getirdi.
Alınan kararın şu anda cezaevinde olan diğer tutsaklara da uygulanmasını isten Birol, “GYK üyeleri, şube başkanları, üyeleri ve diğer tüm tutsakların özgürlüklerine kavuşacakları güne kadar “halkın hakları yargılanamaz” iddiasını büyütmeye devam etmeliyiz. Şimdi saldırıyı dur durak bilmeden devam ettiren AKP iktidarına karşı Halkevlerini büyütmeye, halkın mücadelesini omuzlamaya, devrimci dayanışmayı ilerletmeye yeniden ve yeniden söz veriyoruz.” diye konuştu.

(soL - Haber Merkezi)