Anadolu Üniversitesi’nde Hopa tahliyeleri yürüyüşü

9 Aralık'taki Hopa davasında tutuklu öğrencilerin serbest kalmasının ardından, Anadolu Üniversitesi'nde TKP'li Öğrenciler, Öğrenci Kolektifleri ve Gençlik Muhalefeti tarafından ortak bir yürüyüş düzenlendi.

Ankara’da Hopa olaylarını protesto ettikleri gerekçesiyle 6 aydır tutuklu bulunan çoğunluğu öğrenci 22 kişinin tahliyesinin ardından Öğrenci Kolektifleri, Gençlik Muhalefeti ve TKP’li Öğrenciler Anadolu Üniversitesi’nde bir yürüyüş düzenledi. Yurt binası önünden yemekhaneye yürüyen öğrenciler burada davayı ve mücadelenin kazanımları üzerine konuşmalar gerçekleştirdi.

Üniversite öğrencilerinin gerçek dışı gerekçeler gösterilerek tutuklandığını, bu tutuklamaların AKP’nin sistemli bir baskı politikasının sonucu olduğunu belirten öğrenciler, siyasi iktidarların her dönemde üniversitelere baskı uyguladığını fakat üniversite öğrencilerinin her zaman buna karşı direndiğini ve direneceğini ifade ettiler. 9 Aralık’taki duruşmadan çıkan kararın kesinlikle bir kazanım olduğuna dikkat çeken öğrenciler, bu kararın verilmesinde binlerce üniversite öğrencisinin duruşma boyunca adliyenin önünü işgal etmesinin ve oluşturulan toplumsal muhalefetin etkili olduğunu belirttiler.

Son olarak bu sonucun AKP’nin ve onun savcılarının geri adım atabileceğinin önemli bir göstergesi olduğunu belirten öğrenciler, faşizme karşı mücadeleye devam edeceklerini söylediler.

(soL - Eskişehir)