Banu Güven'den Türk'e: İçiniz rahat mı?

Bilkent Üniversitesi'nde suikast girişiminde bulunulan eski Adalet bakanı Hikmet Sami Türk'e NTV spikeri Banu Güven "'Hayata dönüş' operasyonu nedeniyle içiniz rahat mı?" sorusunu yöneltti.

soL (HABER MERKEZİ) Eski Adalet Bakanı Hikmet Sami Türk, kendisine yönelik suikast girişiminin ardından NTV'de Banu Güven'in programına konuk olarak katıldı. Türk'e göre bu saldırının nedeni birinci dereceden sorumlusu olduğu ve onlarca insanın yaşamını yitirdiği "Hayata Dönüş" operasyonuydu.

Türk, "Ben Adalet Bakanlığı yaptığım günden bu yana, özellikle cezaevinde hayata dönüş operasyonu gerçekleştirdiğimiz günden bu yana bu şekilde tehditlerin hedefi olan bir insanım" dedi ve bu tür eylemlerin kendisini hiçbir zaman izlediği yoldan çeviremeyeceği belirtti.

Türk'ün açıklamalarının ardından, Güven operasyonla ilgili ayrıntılar verdi. Güven, "8 yıl sonra dava dün zaman aşımından düştü. Müdahil avukatların 'burada silahlı direniş yoktu' açıklamasına savcının da son aşamada katıldığını gördük" dedi ve ekledi: "12 kişinin hayatını kaybettiği adıyla çelişkiye düşmüş bu operasyon konusunda içiniz rahat mı? Bir hukukçu olarak davanın zaman aşımından düşmesini nasıl değerlendiriyorsunuz?"

Türk, olayda 2 jandarma erin ve 12 tutuklu ya da hükümlünün yaşamını kaybettiğini hatırlattı ve "bunlar üzücü olaylar. Bu çeşit çok sanıklı davalar kolay kolay çözülmüyor. Keşke daha evvel sonuçlansaydı. Keşke karara bağlansaydı..." demekle yetindi. Türk, olayda tutsakların silah kullanmadığı bilgisinin bizzat mahkeme tarafından kabul edilmesi konusunda da herhangi bir açıklama yapmadı.

Açıklamanın ardından tekrar "peki sizin içiniz..." diyerek sorusunda ısrar eden Güven'in sözünü kesmeye çalışan Türk, ""Lütfen diğer televizyoncu arkadaşlara haksızlık etmeyelim... Onlara da katılacağım, son soru?" diyerek Güven'e "o soruyu sorma, giderim" mesajını verdi.

Türk'ün ısrarının ardından sorusunu daha yumuşak bir uslüpla tekrarlayan Güven, "Bu operasyon başka türlü gerçekleşmiş olsaydı diye düşündüğünüz oluyor mu sayın bakan?" derken, Türk başka çare olmadığını söyledi. Gençlere ölüm oruçlarıyla ilgili olarak örgütlerin baskı yaptığını iddia eden Türk, operasyonun bu baskıyı bertaraf etmek için yapıldığını iddia etti.