Bakan Arslan'dan 'Wikipedia' ve 'sendika.org'un engellenmesine ilişkin saçma bahaneler

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, sendika.org'un 61 defa erişim engeli getirilmesine ilişkin “Sendika.org çocuklara cinsel taciz, müstehcenlik, fuhuş ve kumar oynatılması dahil tüm bunlara imkan sağladığı için yasaklamışız” dedi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, TBMM bütçe görüşmelerinde yaptığı konuşmada "Wikipedia" ve "sendika.org"un erişiminin engellenmesine ilişkin saçma bahaneler sundu.

“sendika.org”a erişimin sürekli olarak engellenmesi soruya ilişkin olarak, “Sendika.org’ çocuklara cinsel taciz, müstehcilik, fuhuş ve kumar oynatılması dahil tüm bunlara imkan sağladığı için yasaklamışız. Atatürk aleyhine suçlar işlendiği için yasaklamışız. Yasaklamaya da devam edeceğiz” dedi. 

SÖZLERİNİ DÜZELTTİ

Arslan, daha sonra sözlerini düzelterek, “Kullandığım ifade yanlış anlama gelebiliyor. Engelleme milli güvenlik ve kamu düzeniyle ilgilidir. Farklı anlaşılıyorsa özür dileyim. Bunun dışında 62 tane daha kapatma var. Benim söylediğim maddeler kapsamında." ifadelerini kullandı.

Arslan, Wikipedia’nın yasaklanması ile ilgili olarak da “Biz bu kadar terörle mücadele terör örgütleri ile hakaret eden ülke durumuna sokan, Atatürk’e hakaret eden Wikipedia’nın yayını durdurulur. Kusuru kendisinde arasınlar” açıklamasında bulundu.