Abdurrahman Dilipak'tan Star Wars yorumu: Savunmasız konumdayız

Yeni Akit yazarı Abdurrahman Dilipak, Star Wars serisinin son film Force Awakens'a kayıtsız kalamadı.

Yeni Akit yazarlarından Abdurrahman Dilipak bugünkü köşesinde Star Wars'a değindi. 

Dilipak, ‘İnanç eksikliği’ başlıklı bugünkü yazısında, Star Wars-7'nin gösterime girmeden filmin karakterlerinden Darth Vader’ın oyuncaklarının marketlerde yerini aldığını belirterek “Kaledion, afedersiniz CHP’li Kadıköy Belediyesi “zabıta ekibimizi güçlendirdik” sloganı ile ışıklı kılıcı zabıtanın eline vererek, başına Darth Vader kaskı geçirdi. Basit bir PR çalışması uğruna yapılan bu iş ile ilgili olarak, dünyayı işgal etmek isteyen imperial generaline dediği gibi ‘senin inançsızlığın beni rahatsız ediyor’ demek mi gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Filmin halkla ilişkiler çalışmalarına kuşkuyla yaklaşan Dilipak, “Ne yazık ki, bu tür imperyal saldırılar karşısında çok zayıfız. Savunmasız bir konumdayız. Bu alanda devletin, yerel yönetimlerin, STK’ların ve basınımızın daha dikkatli ve duyarlı olması gerek” dedi.

Dilipak, oyuncakların satıldığı ve İslamcı sermayeye ait olmasıyla bilinen BİM'i de eleştirerek, “Muhafazakar bir zincir mağazanın vitrininde afişe çıktığı Darth Vader T-Shirtleri, uluslararası bir markanın imajını satarak, para kazanmak isteyen bir tekstilcinin açıkgözlüğü ile mi açıklanmalı, ya da film yapımcılarının ticari zekası ile mi? Bu aslında her ikisi yanında bir toplum mühendisliği ile açıklanamaz mı. Yani bir taşla birkaç kuş, bir tavşandan birkaç post” dedi.

Akit yazarı köşesini 'Uyan kardeşim uyan' diyerek bitirdi.