Sanatçılardan HES tepkisi: Dereler özgürdür, özgür akacak

Derelerin yağmalandığı HES projelerine karşı sanatçılar bir araya geldi. Hazırlanan videoda yer alan isimler, HES'lere karşı tepki gösterme çağrısı yaptı.

Sanatçılar, Hidroelektrik Santral (HES) projelerine tepki gösterdi. Karadeniz müziğinin bilinen isimlerinden Marsis grubunun öncülük ettiği vidoeda, derelerin yağmalandığı HES projelerine karşı ses çıkarmaya çağrı yapıldı.

Marsis grubunun solisti Korhan Özyıldız, videonun hazırlanış sürecine ilişkin "Sürekli olarak enerji ihtiyaçlarımızdan ve bölge halkına istihdam sağlanacağından bahsedilerek meşrulaştırılmak istenen HES projelerine karşı sesimizi her zamankinden daha fazla çıkartmamız gerekiyordu. Biz de bu bağlamda dostlarımızdan yardım istedik" dedi.

'Ses ver'
Özyıldız, "Bizim böyle enerjilere ihtiyacımız yok. Doğayı ve yaşamı tahrip eden her projenin karşısında yer alacağız. Yaşadığımız coğrafyaya bu hızla zarar vermeye devam etmek kendi bindiğimiz dalı kesmekten farksız. O yüzden artık HES’lere ve yaşama zarar veren her şeye daha yüksek bir ses vermenin zamanı geldi" açıklaması yaptı.

Projede yer alan isimler ise şu şekilde

Okan Bayülgen, Gülay ,Mert Fırat, Pelin Batu, Yaşar Kurt, Cengiz Bozkurt, Erkan Can, Leman Sam, Harun Tekin, Timur Acar, Hasibe Eren, Haluk Levent, İlkay Akkaya, Aylin Aslım, Bayar Şahin, Şebnem Sönmez, Cahit Berkay, Feryal Öney, Özcan Alper, Tansel Öngel, İnan Ulaş Torun, Toprak Sağlam, Korhan Özyıldız, Nejat Yavaşoğulları, ve Vedat Yıldırım.

Ayrıca filme yöre halkından Fitnet Çervatoğlu ve Musa Hindistan da yer almakta. Başköy'ün güzel çocuklarının Pixala (Arılı) Deresi'nin berrak sularının sesi ise videonun finalini oluşturuyor.