Samsun’da polis otosuna saldırı

Samsun'un Ladik ilçesinde devriye görevi yapan polis otosuna uzun namlulu silahlarla açılan ateş sonucu 2 polis memuru yaşamını yitirdi.

Samsun'un Ladik ilçesinde devriye görevi yapan polis otosuna uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Saldırıda, bir polis memuru olay yerinde, bir polis de kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi.

Saat 22.00 sularında meydana gelen olayda, Akpınar Mahallesi Samsun Caddesi üzerinde devriye görevi yapan Hüseyin Koç'un kullandığı 55 A 8651 plakalı polis otosu, ilk belirlemelere göre 3 kişinin silahlı saldırısına uğradı.

Silahlı saldırıda polis memuru Hüseyin Koç araç içinde ölürken yanında bulunan Malik Soykan ise ağır yaralandı. Yaralı polis memuru Soykan, Ladik Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak ilk müdahalesi burada yapıldı. Durumu ağır olan polis memuru, ambulansla Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne götürüldü. Burada ameliyata alınan polis memuru da kurtarılamazken, olayın ardından bölgeye sevk edilen Özel Harekat Şube Müdürlüğü ile Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, geniş çaplı operasyon başlattı.

Olayın görgü tanığı bir kişi "Olay yerine yakın bir yerde halı sahada maç yapıyorduk. Aşırı derecede otomatik silah sesleri duyduk. Önce korktuk ve halı sahada yere yattık. Sonra silah sesinin geldiği yöne doğru gittik ve polis aracının tarandığını gördük. Olay yerinden kaçan 3 kişi gördük" dedi.
Saldırının ardından Ladik ilçesine gelen Samsun Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, bölgede başlatılan operasyonların çok yönlü olarak devam ettiğini ifade etti.
(soL-Samsun)