Polis ilköğretim okulunu bastı!

Isparta’da çocuğunun sınıfının değiştirilmemesine sinirlenen polis memuru okulu bastı. Okul müdürü okuldan uzaklaşmak zorunda kaldı.

Isparta’da çocuğunun sınıfının değiştirilmesi talebininyerine getirilmemesine sinirlenen polis memuru silahıyla okula giderek olay çıkardı. Okul müdürü polis memurunun okulu bastığı iddiasıyla şikayette bulundu.

Mustafa Şener İlköğretim Okulu’nda üç çocuğu okuyan polis memuru M.C., resmi kıyafeti ve silahıyla okula gitti. Oğlunun sınıf değişikliği talebi idarece yerine getirilmeyen M.C. bu olaya sinirlenirken, baskın anı okulun güvenlik kameralarınca görüntülendi. M.C.’nin okula gitmeden önce bir meslektaşını telefonla arayarak, “Şimdi okula gidiyorum, idarecilere kurşun sıkacağım” dediği, arkadaşının da M.C.’den önce okula giderek okul müdürünü okuldan uzaklaştırdığı kaydedildi. M.C.’nin Mehmet Meriç isimli arkadaşı M.C.’yi de sakinleştirerek okuldan uzaklaştırdı.

Okul Müdürü Şevket Gökmen, Cumhuriyet Başsavcılığı, Valilik ve Emniyet Müdürlüğü ile Milli Eğitim Müdürlüğü’ne dilekçeyle başvurarak polis memurundan şikayetçi olurken, Gökmen'in şikayet dilekçesinde şu ifadelere yer verildi: “Saldırıyı gerçekleştiren memurun okulumuzda üç çocuğu mevcut olup, kendine sorun ettiği çocuğuyla ilgili olarak da üç gündür bilgilendirme ve rehberlik çalışmaları yapılmakta olup, verilecek kararın süreç içerisinde olacağı belirtilmesine rağmen, kişi kendi kararını vermiş ve idarenin de bunu uygulamasını istemektedir.” Olay anında okulda bulunan Fevzi Paşa İlköğretim Okulu Müdürü Tevfik Akar, Okul Müdür Yardımcısı İsmail Yılmaz, Okul Aile Birliği Başkanı Dilek Mesci, öğrenci velisi Saliha Özcan ve hizmetli İsmail Özen da olaya şahit olduklarını ifade ederek hazırlanan tutanağı imzaladı.

Okul müdürü okulu basan polisten şikayetçi olurken, M.C.’nin de Milli Eğitim Müdürlüğü’ne olay öncesi şikayet dilekçesi verdiği, dilekçede Okul Müdürü Şevket Gökmen'den “Polis düşmanı” diye bahsettiği kaydedildi.

Emniyet Müdürü’nden ilginç açıklama
Yaşanan olayın ardından, polis M.C.’nin okula gelme görüntüleri kamerayla kayıt altına alınırken, polis hakkında soruşturma başlattıklarını belirten Isparta Emniyet Müdürü Yahya Bal’ın gazetecilere yaptığı açıklama şaşkınlık yarattı. Bal açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “Normal bir veli gibi düşünmek lazım. Siz de olabilirsiniz ben de olabilirim onun yerinde. Çocuğunun sınıf değişikliğini istiyor. Okul Müdürü de bunu uygun görmüyor. Polisin fevri bir davranışı var burada. Kimseye vurma yok, kırma yok, fiili müdahale yok. Olay abartılıyor. Okul bastı ifadesini çok yanlış buluyorum. Devletin malına zarar verme yok, başka bir hadise yok. Polisin fevri davranışı var, teşkilata mal edilemez. Zaman zaman veliler de idareyle sürtüşmeler yaşayabilir.''

Milli Eğitim Müdürü Tacettin Yılmaz ise konuya ilişkin yaptığı açıklamada okul müdürünün şikayet dilekçesi üzerine olayı araştırması için müfettiş görevlendirildiğini ifade ederken, “Ayrıca konu Cumhuriyet Savcılığına intikal etmiştir. Şu an bizimle ilgili bir durum yok” açıklamasında bulundu.
(soL - Haber Merkezi)