Mardan Palace'ta işçilere zorla izin

Dünyanın en lüks üçüncü oteli olarak bilinen Antalya’daki Mardan Palace Otel’in yönetimi, elektriğin borcundan dolayı kesilmesinin ardından işçileri zorunlu izne çıkardı

Turizmin başkenti Antalya’da hizmet veren, Azeri asıllı Rus iş adamı Telman İsmailov’un sahibi olduğu Mardan Palace Otel’in önceki gün Akdeniz Elektrik Dağıtım (AKEDAŞ)’a 3 milyon 735 bin TL’lik borcu olduğu için elektrikleri kesilmişti. Kış sezonunda 890 kişinin çalıştığı Mardan Palace, yaşanan ekonomik sıkıntıdan dolayı şimdi de elemanlarına zorunlu olarak senelik izinlerini kullandırıyor.

Dün itibarıyla başlanan zorunlu izne çıkarma işlemini kabul etmeyen Mardan çalışanlarının Finans Direktörü Özgür Yalçınkaya ile görüşmelerinin istendiği öğrenildi. Alınan bilgiye göre çalışanların yıllık izni olanların izne çıkarılmasının yönetim tarafından emredildiği iddia edildi.

Elektrikleri kesik olmasından dolayı jeneratörle enerji ihtiyacını karşılayan Mardan, 1,4 milyar dolarlık yatırımla dünyanın en lüks üçüncü oteli unvanını almıştı. Otelin açılışını Paris Hilton, Sharon Stone, Mariah Carey ve Monica Bellucci gibi Hollywood yıldızlarıyla yapan Mardan yetkililerinin yakın bir zamanda oteli bakıma almak için geçici süre ile de kapatılabileceği iddia ediliyor. Türkiye’nin birinci dünyanın ise üçüncü lüks oteli gösterilen tesisin açılışı için 35 milyon dolara yakın para harcandığı otelin yapımında ise 17 kilogram altın kullanılmıştı. İşçileri istemediği halde tehditle izne çıkardığı, ayrıca hala da elektrikleri kesik olan otelin 3 milyon 735 bin liralık borcunu ödememesi durumunda otele icra gelebileceği öğrenildi.
(soL-Antalya)