Kocaeli’ndeki emekçilerin seçim dayanışması

Kocaeli’nde, yerel seçimler için belirlenen ortak sosyalist adaylar, işçi sendikaları ile dayanışma içinde olduklarını sergileyip, seçimlerde aktif destek istedi.

soL (Kocaeli) EMEP, ÖDP ve TKP'nin Büyükşehir Belediyesi için aday gösterdiği Barbaros Tantan ve İzmit Belediyesi Başkan adayı Bedriye Yıldızeli, işçiler ve sendikalarından destek almak için dayanışma ziyaretinde bulundu. Ziyarete, ÖDP İl Başkanı Sedat Şeyhoğlu ve EMEP İl Başkanı Tarık Erkan da katıldı.

Birleşik Metal salonunda
Birleşik Metal-İş Sendikası salonundaki buluşmada, bu sendikanın Şube İdari Sekreteri Telat Çelik, Genel-İş Şube Başkanı Gürol Güçlü, Devrimci Sağlık-İş Şube Başkanı Dilek Kaya bulundu. Ziyarette işçilerin ve son dönemde işsiz kalanların sıkıntılarını anlatan sendikacılar, işçi çıkartmanın yasaklanması gereğinin üzerinde durarak, "İşçilerin, daha rahat imkanlarla yaşayabileceği bir kent yaratmak için çalışacağına inandığımız siyasileri elbette destekleriz. Ortak amacımız, işçi ve emekçilerin nefes alabildiği, kimseye muhtaç kalmadan, iş korkusu çekmeden yaşadığı bir kent toplamı oluşturmak" dedi.

Adayların değerlendirmesi
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan adayı Barbaros Tantan da, son dönemde işsiz kalanların sayısının giderek arttığına dikkat çekerek, "İşimizi ve fabrikalarımzı geri istiyoruz. Bu sağlanmadıkça, işsizliğin önüne geçilemez, üretim artışı sağlanamaz. İşçi ve emekçiler belirli bir refah düzeyi yakalayamaz. Bunun için, işçiler siyasete girip karar alma ve yasa yapma süreçlerine katılmalıdır" dedi. İzmit Belediyesi Başkan adayı Bedriye Yıldızeli de, işçi sınıfının, yanyana durduğu siyasileri iyi seçmesi gerektiğini dile getirip, "Sizleri oyalayan, haklarınızı gasp eden siyasilere değil, yanınızda mücadele edenlere güvenmelisiniz" diye konuştu. Ziyarette, yerel seçimde yaşanacak oy dağılımı üzerine değerlendirmeler de yapıldı.