Habervaktim'in düzmece haberine DTCF Dekanlığı'ndan tepki

<em>Habervaktim</em> adlı haber sitesi bir süredir Ankara Üniversitesi'nin çeşitli fakültelerini düzenli bir biçimde hedef gösteriyordu. Habervaktim'in düzmece bir haberle hedef gösterdiği Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi Dekanlığı bu habere tepki gösterdi.

Bir süredir Ankara Üniversitesi'ni açık ve düzenli olarak hedef gösteren Habervaktim adlı haber sitesinde 29 Ekim günü öğrenci tanıklıklarına dayandırılarak hazırlanmış gibi gösterilen düzmece haberde Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi'ndeki öğretim elemanları ve öğrencileri hedef gösterildi. Çelişkili ifadelerin yer aldığı haberde öğretim üyelerinin muhafazakâr öğrenciler üzerinde “ağır baskı” kurdukları, “derslerden bıraktıkları” gibi asılsız iddialar yer aldı.

Haberde, Kabataş olayındaki iddiaları andıran, hayal gücünü zorlayıcı bazı iddialara da yer verildi. Buna göre öğrenci olaylarının içinde öğretim elemanları da yer alıyor, profesörler olay çıktığı zaman eline sopasını alıp aşağı iniyor. Haberde DTCF'de Abdullah Öcalan’ın posterleri açıldığı, Kürdistan bayrakları asıldığı iddia ediliyor.
"Şiddetle kınıyoruz"
Ankara Üniversitesi, Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi 31 Ekim, Cuma günü Habervaktim sitesinde yayımlanan düzmece haberle ilgili bir basın açıklaması yayımladı. Basın açıklamasında şöyle denildi:

“İnternet üzerinden yayın yapan Habervaktim.com adlı basın-yayın organında 29.10.2014 tarihinde yayımlanan ve Fakültemizi konu edinen ideolojik nitelikli bir haber dolayısıyla, Fakülte Dekanlığı olarak yazılı bir açıklama yapılmasını gerekli bulmaktayız.

Bu Fakültenin eğitim-öğretim kadrosunu oluşturan akademisyenler olarak, her öğrencimize, düşüncesi ne olursa olsun, akademik hoşgörü sınırları içinde ve eşitlikçi bir yaklaşımla davrandık ve bu şekilde davranmaya da devam edeceğiz. Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, terörü ve eğitim-öğretim faaliyetlerini kesintiye uğratan her türlü eylemin karşısındadır ve kınamaktadır.

Bir basın-yayın organında, öğrenci tanıklığı bahane edilerek hazırlanmış büyük bir kısmı düzmece haberlerle Fakültemizin kamuoyu gündemine getirilmiş olması, bu Fakültenin öğretim elemanları olarak bizleri derinden üzmüştür. Ülkemizin içinden geçtiği ve herkesin toplumsal bir duyarlıkla hareket etmesi gereken bugünkü ortamda, doğrudan Fakültemizi ve öğretim üyelerimizi hedef alan bu maksatlı haberleri yayımlayarak yayanları şiddetle kınıyor özellikle kamuoyu üzerinde algı yanılgısı yaratabilecek bütün kesimleri, sağduyuyu ve insafı zedeleyen böylesi tutum ve davranışlardan uzak durmaya davet ediyoruz.”