Evren’liler darbecinin isminden bıktı

Ankara’nın Evren ilçesi sakinleri, 1982’de Kenan Evren’i “onurlandırmak” üzere ilçeye verilen bu ismin değiştirilmesi için harekete geçti.

Ankara’nın Evren ilçesi sakinleri, ilçenin isminin değiştirilmesini talep ediyor. Eski adı Çıkınağıl olan ilçenin adı, 1982 yılında henüz bir kasabayken, dönemin cunta lideri Kenan Evren’in adından hareketle “Evren” olarak değiştirilmişti.

İlçe sakinleri, bu talepleri etrafında örgütlenmek üzere internet sosyal paylaşım sitesi Facebook’ta “Ankara’nın Evren ilçesinin adının yeniden Çıkınağıl olmasını isteyenler” adında bir grup kurdular. “Çıkınağıllılar, daha iyi hizmet alacaklarını sanarak 1982 yılında 12 Eylül cuntasının “görkemli paşası” Kenan Evren’in adını aldı ‘netekim’...” sözüyle tanıtılan grubun açıklamasında “Tüm Türkiye, Marmaris'in yaktığı ateşle 12 Eylül cuntasının lideri Kenan Evren'in adının cadde, sokak, okul, hastane vb. gibi yerlerden silmeye başladı. Ama Ankara'nın bir ilçesinde isim değişikliği için bir kıpırdanma yok” deniliyor.

Evren Belediye Başkanı Nedim Keskin, ilçe halkından bir talep gelmesi durumunda konunun görüşülebileceğini söyledi.

Son olarak iki hafta önce Muğla’nın Marmaris ilçesinde bulunan “Kenan Evren Bulvarı”nın ismi, belediye meclisinin aldığı bir kararla “Cumhuriyet Bulvarı” olarak değiştirilmişti.

(soL - Haber Merkezi)