Erdoğan'ın Diyarbakır mitingi Kürtçe canlı yayında

AKP'nin Diyarbakır'da bugün gerçekleştirilecek mitingi TRT Şeş'ten canlı verilecek TRT Şeş seçimlerde AKP'nin bölgeye yönelik propaganda kanalı olmak için kolları sıvadı.

soL (HABER MERKEZİ) 2009 yılı başında Kürtçe yayına başlayan TRT Şeş, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın katılacağı Diyarbakır mitingini canlı ve Kürtçe simultane tercüme ile yayınlayacak.

AKP'nin mitingini "canlı" ve Kürtçe simultane ile yayımlamaya hazırlanan TRT Şeş'in en büyük endişesinin "iş kazasına uğramak" olduğu belirtildi. Simultane Kürtçe tercümenin riskine dikkat çeken yetkililer Erdoğan'ın Diyarbakır mitingini Kürtçe simultane tercüme ile yayımlanmasına "özel anlam" yüklenmemesi gerektiğini savundu.

Oylar "özgülük" için
Erdoğan'ın mitingde, hükümetin tüm etnik kimliklere saygılı olduğu mesajını yineleyeceği belirtilirken, AKP'nin Kürtçe'nin kullanımı konusunda yaşanan sorunları çözmek için adım attığı ve özgürlüklerin alanını genişlettiğine vurgu yapılacağı söylendi. Erdoğan'ın, Diyarbakırlılar'dan yerel seçimde partisine oy isteyeceği ifade edildi.