Alışveriş merkezi mi hastane mi?

Özellikle engelli çocukların tedavisinde önemli bir hastane olan ve yıkılan Fizik Tedavi Rehabilitasyon Eğitim ve Araştırma Hastanesi için vatandaşlar eylem yapacak.

Türkiye’nin en büyük fizik tedavi hastanesi olan Bahçelievler Fizik Tedavi Rehabilitasyon Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin, Carrefour market inşaatı yüzünden yıkılmasının ardından yeniden onarılmamasını protesto eden vatandaşlar Cuma günü bir eylemle tepkilerini dile getirecekler.

Bahçelievler'de bulunan Fizik Tedavi Rehabilitasyon Eğitim ve Araştırma Hastanesi 23 Kasım 2007 günü inşşat çalışmaları sırasında ağır bir darbe almıştı. Bu hastane özellikleri açısından Türkiye'deki iki hastaneden biri durumundayken, özellikle engelli çocukların, omurilik felçlilerinin, kas hastalarının ve felçlilerin tedavisinde kullanılan 2 hidrototerapi havuzuna sahipti.

A Bloğu tamamen yıkılan ve B bloğu büyük oranda hasar gören hastane kapasitesi %75 oranında düştü. Olayın üzerinden 2 yıl geçmesine rağmen yıkılan bialrın yenilenmemesi ve ilgili kurumlardan hiç bir açıklama gelmemesi üzerine harekete geçen Sağlığıma Engel Olma Platformu ve Türkiye Sakatlar Derneği eylem kararı aldı.

Eylem için yapılan açıklamada binlerce insanın mağdur olduğu ve tedavi edilemedikleri için bedenlerinde kalıcı hasarlar oluştuğu vurgulanırken, ayrıca sağlık çalışanlarının hasarlı binalarda çalışmaya zorlandığ kaydedildi. Hastaların ve çalışanların can güvenliğinin olmadığı belirtilen açıklamada tüm vatandaşlar 12 Aralık, saat 12 de Bahçelievler Fizik Tedavi Hastanesi’nde yapılacak eyleme davet edildi. Açıklamada, hastane geri alınıncaya kadar mücadeleye devam edileceği vurgulanırken, eşit ve parasız sağlık hizmeti talep edildi.

(soL-İstanbul)