Adana’da Halkevleri'nin kriz protestosu

Adana'da Halkevleri AKP il binası önünde gerçekleştirdiği basın açıklamasında kriz emekçileri değil AKP'yi yakacak diyerek krizin faturasının emekçilere çıkartılmasını protesto ettiler. Tayyip Erdoğan'ın kuklasını yakan Halkevleri üyelerine polis tekme ve yumruklarla müdahale ederken 5 kişi gözaltına alındı.

soL (Adana) Adana'da Halkevi üyeleri, ekonomik kriz nedeniyle Tekirdağ'da kedini yakan Abdülkadir Uçar için AKP il binası önünde eylem yaptı. Krizin faturasının emekçilere çıktığını vurguladıkları basın açıklamasında Halkevleri üyelerine polis tekme yumruklarla müdahale etti ve 5 Halkevi üyesi gözaltına alındı.

Adana'da Halkevi üyeleri AKP il binası önünde gerçekleştirdikleri eylemde "Kriz emekçileri değil AKP'yi yakacak" pankartı açtılar ve Tayyip Erdoğan'ın kuklasını ateşe verdiler.

Halkevleri yaptıkları eylemde, 'Geçtiğimiz hafta ekonomik kriz sonucu işini ve çocuğunu kaybeden Abdülkadir Uçar'ın Tekirdağ Valiliği önünde kendisini ateşe vermesinin asıl sorumlusunun AKP olduğunu savundular.

Okunan basın açıklamasında aynı zamanda Adana'da kapatılan Güney Sanayi fabrikasında işten çıkarılan ve 2 yıldır tazminatları verilmeyen işçilerin yalnız olmadığı da ifade edildi.

Basın açıklaması sırasında ''Emekçiler değil Tayyip yansın", "Krize karşı halkın hakları var", "Gün gelecek devran dönecek AKP halka hesap verecek''sloganları atıldı.