Sarai cinayetine ilişkin incelemeler sürüyor

ABD’li Sarai Sierra’nın öldürülmesinin ardından cinayetin nasıl gerçekleştiğine ilişkin araştırmalar sürüyor. Kafasına taşla vurularak öldürüldüğü belirtilen Sarai’nin tecavüze uğradığı ileri sürüldü.

Amerika’dan geldiği İstanbul’da kaybolan ve uzun süren aramaların sonunda Topkapı Sarayı’nın alt kısmındaki surların dibinde cansız bedenine ulaşılan Sarai’nin yaşadıklarına ilişkin çalışmalar ve araştırmalar sürüyor.

Olaya ilişkin birçok farklı iddia ortaya atılırken, Vatan gazetesinden Mehmet Ali Demir’in haberine göre, ABD’li Sarai Sierra’nın tecavüz edildikten sonra öldürüldüğü belirlendi.

Konuya ilişkin kamera görüntüleri üzerinden incelemeler sürerken, Sarai’nin 21 Ocak saat 12.57’de Galata Köprüsü’nden Eminönü yönünde tek başına yürürken görüntüsüne ulaşıldı. Bir sonraki adımı da inceleyen polis Sarai’nin son olarak 13.15’te Sirkeci’de görüntüsüne ulaştı. Bir sonraki adımda Sarayburnu ışıklardaki kameraları inceleyen polis, görüntülerde Sarai’yi bulamayınca genç kadının kaybolduğu nokta olarak bu bölge aranmaya başlandı. Yapılan aramalarda polis genç kadının cesedini Cankurtaran’da tarihi surların içerisindeki bir dehlizde buldu. Sarai’nin başının sol üstüne aldığı sert cisim darbesiyle öldürüldüğü ortaya çıktı.

Sierra’nın cesedi otopsi için Adli Tıp Kurumu Morgu’na gönderildi.