Okul Müdürü’nden kadın öğretmene dayak

Aydın Buharkent ilçesi Çok Programlı Lise Müdürü A.S.’nin, öğretmen F.G.’ye uyguladığı fiziksel şiddete uyguladığı iddia edildi. Öğretmen üç gün iş göremez raporu aldı.

Nurettin Öztatar

Aydın Buharkent Çok programlı Lise’de görev yapan Beden Eğitimi öğretmeni F.G. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne gelen ve okula verilme sözünü aldığı masa tenisi masasını istemek için girdiği okul müdürünün odasından önce kovuldu ardından itildi. Çıkan arbedede yaralanan öğretmen, 3 günlük iş göremez raporu aldı. Müdürün saldırısı savcılığa intikal etti ve hakkında idari ve adli soruşturma başlatıldı.

'Faşizmin yansıması'
“Nereden ve nasıl gelirse gelsin şiddetin her türlüsüne karşıyız." diyen Eğitim-İş Aydın Şube Başkanı Şaban Özdemir, “ülkemiz son yıllarda ağır ve kaba bir faşizmi yaşamaktadır. 7’den 70’e herkes evde, okulda, sokakta, meydanda, cenazede, hastanede, devletin resmi kurumlarında kısaca aklınıza gelebilecek her yerde bu baskıcı ve zorba zihniyetten nasibini almaktadır” dedi. Bu durumun öğretmenlere yönelik şiddetin artmasına da neden olduğuna dikkat çeken Özdemir, kadın öğretmene şiddet uygulayan okul müdürünü daha önce de kadın öğretmenlere yönelik ayrımcı uygulamalar yaptığını ve uyguladığı mobbingin belgelendiğini söyledi.