Kadın cinayetleri sürüyor: Boşanma davasına 12 saat kala öldürüldü

Edirne’de emekli polis memuru Necip D. boşanmak isteyen hemşire eşi Nurcan D.'yi duruşmanın yapılmasına 12 saat kala çalıştığı hastanenin bahçesine konuşmak için çağırıp tabancayla 4 kurşun sıkarak öldürdü.

DHA'nın haberine göre, Edirne Devlet Hastanesi Göğüs ve Kalp Damar Cerrahisi Servisi’nde hemşire olarak görev yapan Nurcan D. (38), 13 Kasım 2012 günü polis memuru eşi Necip’in kendisini silahla öldürmekle tehdit ettiği gerekçesiyle savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Savcılık silahla tehdit suçlaması ile soruşturmayı yürütürken, Edirne Emniyet Müdürlüğü’ne talimat yazarak Necip D.'nin (45) beylik tabancasına el koydu. Edirne Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü’nde görevli polis memuru olan Necip D. bu gelişme üzerine Havsa İlçe Emniyet Müdürlüğü emrine tayin edildi. Ancak tabancası alınan ve tayini Havsa ilçesine çıkan Necip D. 1,5 ay önce emekli oldu.

Nurcan D. 4 Aralık 2012 tarihinde boşanma isteğiyle Edirne Aile Mahkemesi’ne dava açtı. Nurcan hemşire 18 yıllık evliliklerinden olan 17 yaşındaki oğlu Ahmet Utku ve 13 yaşında kızı Berfuğ Buğra’yı alarak başka bir eve taşındı.

Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından polis memuru hakkında silahla tehdit suçundan 2’nci Asliye Ceza Mahkemesi’nde açılan davanın 19 Şubat 2013 günü yapılan duruşmasında Nurcan D. şikayetinden vazgeçti.

Edirne Aile Mahkemesi’nde bugün sabah saat 10.00’da görülecek boşanma davasından önce dün akşam saat 22.00 sıralarında Necip D. Edirne Devlet Hastanesi Göğüs ve Kalp Damar Cerrahisi Servisi’nde nöbetçi olan eşini telefonla arayarak bahçeye gelmesini istedi. Ardından da bugün Edirne Aile Mahkemesi’nde görülecek olan boşanma davasından vazgeçmesini istedi. Nurcan hemşire boşanma davasından vazgeçmeyeceğini söyleyip çalıştığı servise gitmek istediği sırada, Necip D. eşine arkadan 4 el ateş etti.

Necip D. daha sonra da tabancayı çenesinin altına dayayarak ateşleyip intihar girişiminde bulundu.

Silah sesini duyan hastanedeki görevli doktorlar, olay yerine gittiklerinde mesai arkadaşlarını ve eşini kanlar içinde buldu. Çalışanlar mesai arkadaşlarını ve eşini hastanenin acil servise götürdü. Yapılan tüm müdahalelere rağmen Nurcan D. hayatını kaybetti. Ağır yaralanan Necip D. ise geçirdiği ameliyatın ardından yoğun bakım ünitesine alındı.