Bakan Şahin kadına şiddette Türk modelini pazarlıyor

2012 yılında en az 210 kadın katledilirken, BM'de kadın sorunlarının çözümünde “yaptıklarını” anlatan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Şahin, "Türk modeli dünyada ilgi çekti" dedi.

Türkiye’de kadına yönelik şiddet, taciz ve tecavüz vakaları büyük bir hızla artarken, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Şahin, Türk Modeli ile övünmeye devam ediyor.

8 Mart dolayısıyla Radikal gazetesinden Ömer Şahin’e konuşan Bakan Şahin, kadın sorununda önemli yol kattetiklerini ileri sürdü.
Şiddet önleme merkezlerinin dünyanın ilgisini çektiğini ve bir ‘Türk Modeli’nin doğmak üzere olduğunu kaydeden Şahin’in söyledikleri pes dedirtti.
BM toplantısında Türkiye’nin kadınlar konusunda attığı “güzel” adımları anlatan Bakan Şahin’in 2012 yılında en az 210 kadının katledildiğini anlatıp anlatmadığı ise bilinmiyor.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’nun verilerine göre 2012 yılında en az 210 kadın öldürüldü. Kadınların öldürülme nedenlerinin başında yüzde 29.2 ile ayrılma ve boşanma geliyor. Geçtiğimiz yıl öldürülen kadın sayısı 121, 2010’da ise 180 idi.

2012 yılının ilk 6 ayında 92 olan erkek şiddetine kurban giden kadın sayısı yıl sonunda 210 oldu.

Kadınlar kimler tarafından öldürülüyor sorusuna verilen yanıtlarda yüzde 39.3 ile “koca” ilk sırada çıktı. Kocayı yüzde 16.1 ile akraba, yüzde 9.6’yla tanıdığı kişi izledi. Cinayeti işleyenlerin yüzde 8.8 ise bilinmiyor. Cinayet işleyen eski kocaların oranı da yüzde 6.7 çıktı. Eski kocaları yüzde 6.6 ile "sevgili" takip etti. Eski sevgilisi tarafından öldürülen kadınların oranı yüzde 4.6, oğlu tarafından öldürülenlerin oranı yüzde 3.4, babası tarafından öldürülenlerin oranı yüzde 2.6 olarak tespit edildi. Kadınların yüzde 2.3’ü tanımadığı kişiler tarafından öldürüldü.

(soL - Haber Merkezi)