AKP'nin "Anne Üniversitesi" ilk mezunlarını veriyor

AKP'li Esenler Belediyesi ve Yıldız Teknik Üniversitesi işbirliğiyle yürütülen "Anne Üniversitesi" projesi ilk mezunlarını verecek. Kadını anneliğe indirgeyen bir anlayışın ürünü olarak ortaya çıkan "üniversite"nin tanıtım broşüründe aile içi şiddetten kadının da sorumlu olduğuna ilişkin ifadeler yer alıyor.

Yıldız Teknik Üniversitesi ve AKP’li Esenler Belediyesi tarafından gerçekleştirilen, 13 Ekim’de başlayan “Anne Üniversitesi” projesi bugün ilk mezunlarını verecek. Katılımcı annelere 8 hafta boyunca toplam 48 saat toplum, iletişim becerileri, girişimcilik, çevre bilinci ve sağlık bilgisi ile eğitimde ailenin rolü ve ev ekonomisi dersleri verildi. İlk etapta Esenler’de yaşayan 65 kadın katılım sertifikası alacak. Bugün düzenlenecek törenle ilk mezunlarını verecek olan programın 2.etabı da başlatılmış olacak. Törene Emine Erdoğan, Fatma Şahin ve Kadir Topbaş’ın eşi Özleyiş Topbaş da katılacak. Törenin onur konuğu olan Emine Erdoğan katılımcı annelere “annelik” dersi verecek.

Esenler Belediye Başkanı YTÜ mezunu Tevfik Göksu bu projeyle annelere özgüven ve vizyon kazandırmayı amaçladıklarını dile getirdi ve ekledi: “Ailenin taşıyıcı unsuru annelerdir. Bu projeyle, annelere nasıl yemek pişirsin, nasıl ütü yapsını değil, iletişimden sanata kadar çeşitli konularda vizyon kazandırmak istiyoruz”.

Kadına şiddet ne alemde?
Programın tanıtım afişinde aile içi şiddetten annelerin de sorumlu olduğu ve çözümün annelerin eğitim seviyesinin artmasından geçtiği söyleniyor. AKP iktidarı döneminde kadına yönelik şiddetin %1400 oranında arttığı düşünüldüğünde AKP’nin bu projeyle şiddetin önüne geçmeyi hedeflediği konusunda samimi olmadığı ortaya çıkmakta. Daha önce de aile içi şiddeti çözmek adı altında imamlara eğitim verilmiş ve bu konuda eğitim alacak imam sayısının artmasının hedeflendiği söylenmişti. Tayyip Erdoğan’ın üç çocuk sevdası ve AKP döneminde kadına biçilen rol ortadayken derslerde neler anlatıldığı, haftada bir gün ders yapılan ve yalnızca iki ay süren programla eğitim seviyesinin nasıl artacağı merak konusu.

Esenler Belediyesi’nin daha önce de YTÜ ile ‘ilginç’ projeler gerçekleştirdiği biliniyor. Bunlardan biri ‘esnaf üniversitesi’ projesi. Bu proje kapsamında kuaför ve berberlere verilen seminerde konuşan sicili AKP’nin projelerine tam destek söylemleriyle dolu olan YTÜ rektörü İsmail Yüksek Esnaf Üniversitesi’nde en başarılı olan berber ve kuaförlerin okulda dükkan açmasına imkan tanınacağı söylemişti.

(soL-İstanbul)