Geçtiğimiz haftadan notlar

Merhaba,

Geride bıraktığımız haftada soL’a dair bazı notları sizlerle paylaşmak istedik.

Öncelikle, geçen hafta burada da bahsettiğimiz üzere, 12 Aralık’ta İstanbul’da gerçekleştirdiğimiz okur toplantısında ortaya çıkan sonuç ve önerilerden önemli bir kısmını, kısa bir sürede hayat geçirmeyi başardık.

Bunlardan bir tanesi, soL’un dışarıdan katkıya açık olduğunu sık sık beyan etmesine karşın, “dışarıdan” bakıldığında bu katkının nasıl yapılacağının tam olarak bilinememesiydi. Dostlarımız, soL’a nasıl ulaşacakları konusunda emin değillerdi. Buna dönük yeni düzenlememiz, soL Gönüllü Muhabir Hattı oldu. soL Gönüllü Muhabir Hattı üzerinden bizimle paylaşmak istediğiniz her türlü haber, bilgi ve önerilerinizi iletebilirsiniz. [email protected] elektronik posta adresimiz de eskisi gibi kullanımda.

Gönüllü Muhabir Hattı’nı açar açmaz, ne kadar yerinde (ve belki biraz da geç kalmış) bir adım attığımızı anladık. Çok sayıda haber önerisi geldi, bunların bazılarını haberleştirdik, bazılarını da araştırmayı sürdürüyoruz. Gelen haberlerin niteliği, soL okuyucusunun aklına güvenimizi bir kez daha pekiştirdi. Bize ulaşan tüm okurlarımıza teşekkür ederiz.

Toplantının ardından attığımız bir diğer adım, dostlarımızın (ve bizim) soL’un görsel yönünün kuvvetlendirilmesi gerekliliğine dair haklı eleştirisiydi. Artık hem haberlerimizin içinde daha fazla fotoğrafa yer vereceğiz, hem de haberlerimize video eklemeye başladık.

Bu noktada okurlarımıza, bize fotoğraf ve videolarını göndermeleri konusundaki çağrımızı yineleyelim.

***

Yeniliklerin sonucunu hemen aldık.

Geçtiğimiz hafta, soL’un tarihinde en fazla okunduğu hafta oldu. DTP’nin kapatılmasının ardından yaşanan süreç, TEKEL işçileri başta işçi direnişlerindeki gelişmeler gibi başlıklarda soL bir referans noktası haline geldiğini gösterdi. TEKEL işçilerinin direnişinin hepimiz için umut ve onur kaynağı olmasının yanı sıra, onların seslerini duyurmak konusunda elimizden geleni yapmışken, direnişe dair bazı haberlerimizin çıktılarının işçiler arasında elden ele dolaştırıldığını öğrenmek bizim için bir övünç kaynağı da oldu. Direnişe hayat veren tüm emekçilere selam olsun.