İsrail Ordusu: Müzakere etmeden önce Gazze'yi daha çok bombalamalıyız

İsrail Ordusu müzakere sürecini başlatmadan önce Gazze'ye daha çok saldırı düzenlenmesi talebini hükümete iletti.

Dış Haberler

İsrail Ordusu, herhangi bir müzakere sürecini başlatmadan önce, hükümete Gazze Şeridi'ndeki yeni saldırıları onaylamasını tavsiye etti.

İsrail menşeli Haaretz'in aktardığı üzere ordu, çatışmanın birkaç gün daha devam etmesi talebini dile getirirken bu süre zarfında "üst düzey Hamas yetkililerine suikast girişimlerinin" devam edeceğini belirtti.

Son günlerde ateşkes ilan edilmesi yönündeki talepleri İsrail, "zamanın henüz gelmediği" gerekçesiyle savuşturmuştu.

Bu arada ABD Başkanı Joe Biden, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile iki gün içinde ikinci kez görüştü. Görüşmede Biden, İsrail'e bir kere daha desteğini dile getiriken "İsrail'in kendisini savunma hakkı var" dedi.

Biden, İsrail'in saldırılarını derhal durdurması gibi bir istek dile getirmezken "çatışmaya yönelik endişeleri" olduğunu söylemekleyetindi.

BM 'derinden rahatsız'

Bir BM sözcüsü, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres'in Gazze'deki yüksek katlı bir binayı yıkan ve çeşitli uluslararası medya kuruluşlarının ofislerinin ve apartman dairelerinin bulunduğu İsrail hava saldırısından "derinden rahatsızlık" duyduğunu ve artan sivil kayıplarından "dehşete kapıldığını" söyledi.

Sözcü Stéphane Dujarric Cumartesi günü yaptığı açıklamada, "Genel sekreter, sivil ve medya yapılarının herhangi bir ayrım gözetmeksizin hedef alınmasının uluslararası hukuku ihlal ettiğini ve her ne pahasına olursa olsun kaçınılması gerektiğini hatırlatıyor." dedi.

Cumartesi günü erken saatlerde, İsrail Associated Press, El Cezire ve diğer basın kurumlarının ofislerinin bulunduğu 12 katlı bir binayı yerle bir etti.

Sözcü Stéphane Dujarric Cumartesi günü yaptığı açıklamada, "Genel Sekreter, İsrail'in Gazze'deki El-Şati kampına dün gece yaptığı hava saldırısı sonucunda, aralarında çocuklar da dahil olmak üzere aynı ailenin on üyesinin ölümü de dahil olmak üzere, sivil kayıpların sayısının artması karşısında dehşete düştü" dedi.

Bugün Filistin Sağlık Bakanlığı tarafından sabaha karşı yapılan açıklamada İsrail'in son saldırılarını başlatması itibariyle öldürülen kişi sayısının 154'e ulaştığı belirtilirdi. Bakanlık açıklamasına göre İsrail saldırılarında öldürülenlerin arasında 45 çocuk da bulunuyor.