Uluslararası Barış Konferansı konuklarından mesaj var

Barış Derneği'nin Emperyalizme Karşı Ortaduğu'da Barış için düzenlendiği Uluslararası Barış Konferansı'na konferans öncesi Türkiye dışından gelecek olan konuklar mesajlarını iletti.

27 Nisan Cumartesi günü İstanbul'da gerçekleştirilecek olan Uluslararası Barış Konferansı için Türkiye'ye gelecek konuklardan Socorro Gomes ve Aqel Taqaz konferans öncesi mesajlarını ilettiler.

Socorro Gomes
Dünya Barış Konseyi Başkanı

'Tüm dünyaya anlamlı bir mesaj ileteceğiz'
Dünya Barış Konseyi başkanlığı adına, Türkiye Barış Derneği'nin Türkiye'den dost kuruluşlar ve barışseverlerin desteğiyle gerçekleştirdiği bu cesur girişimi selamlıyorum. Emperyalist çıkarların üzerini örtmek için gerçekleri çarpıtan büyük bir uluslararası medya kampanyası eşliğinde gerçekleşen Suriye'ye yönelik emperyalist müdahale ifşa edilmeli ve bununla yüzleşilmelidir. Bağımsızlıkları ve kendi kaderlerini tayin için mücadele etme hakkı bulunan Suriye halkı ile dayanışma içinde olan herkes burada olacak. Bu konferansın, barışın mümkün ve Suriye halkının kaderinin kendilerine ait olduğu mesajını dünyaya iletmek açısından başarılı olacağına inanıyoruz.

Akel Takaz
Filistin Barış Komitesi Sekreteri

Ortadoğu için kritik süreç
Ortadoğu’da savaş tehdidine karşı bölge halklarının ve barış güçlerinin seslerini ve eylemlerini yükseltmeleri son derece önemlidir.

Emperyalist güçler, Suriye'deki durumu kullanmaya ve askeri müdahalenin bahanesi yapmaya çalışıyorlar. Ayrıca, Türkiye'den sonra Ürdün gibi ülkeleri Suriye’deki çatışmanın tarafı haline getirmeye çalışıyorlar. İsrail'in Suriye'deki olayların pek de dışında olmadığını biliyoruz.
Dünya emperyalizmi tarafından desteklenen fanatizm ve aşırıcılık, demokratik değişim gerekçesiyle bölge ülkelerini yok ediyor ve “insan haklarını savunmak” adına binlerce insanı öldürüyor.

Böylesi bir süreçte gerçekleştirilen Türkiye'deki barış konferansı, barış güçlerinin sadece bölge değil tüm dünya için savaşa karşı barış uğruna verdikleri mücadele açısından son derece önemlidir.

(soL - Haber Merkezi)