Patron işçinin çay molasından rahatsız oldu, 'gazeteci' bu 'sorunu' köşesine taşıdı!

Holdinglerin, patronların, para babalarının sesi Hürriyet yazarı Vahap Munyar, bugünkü köşesinde çay tekellerinin başındaki patronların "önemli bir derdini" köşesine taşıdı! Çay Sanayicileri ve İşadamları Derneği (ÇAYSİAD) Genel Sekreteri Mustafa Yılmaz Kar, her yıl turist vizesiyle gelip çay hasadında çalışan 24 bin Gürcü tarım işçisi için "İşi ileri götürdüler, çay molası bile…

Haber Merkezi

Hürriyet gazetesindeki köşesinde patronlara övgüler düzen, para babalarının "başarı" öykülerini yazmasıyla tanınan holding yazarı Vahap Munyar, bugün de çay tekellerinin başındaki işadamlarının "önemli bir derdini" köşesine taşıdı! Yazıda, Çay Sanayicileri ve İşadamları Derneği (ÇAYSİAD) Genel Sekreteri Mustafa Yılmaz Kar'ın Gürcü işçilerin "çay molası talebinden" duyduğu rahatsızlığa yer veren Munyar, "Ülkemizde işsizlik çift hanenin altına zor iniyor, çok sayıda insanımız işsizlikten kıvranıyor, buna karşın Gürcü çay işçisi ülkesine net 70 milyon dolar götürmeyi başarıyor" diyerek ırkçılık da yaptı. 

Vahap Munyar Hüriiyet'te bugünkü (6 Şubat 2017) köşesinde, "Gürcü işçi ‘5 çayı’ bile istiyor, Gürcistan’a 70 milyon dolar götürüyor" başlıklı bir yazı kaleme aldı. 

Yazıda, Trabzom Sanayici ve İşadamları Derneği'nin hazırladığı "TSİAD Gözyüle Trabzon Ekonomisi" konulu raporu anlattı. Sabah, Habertürk ve Dünya gazetesinden ekonomi gazetecileriyle birlikte Trabzon'daki patronlarla buluşmalarını anlatan Munyar, çay tekellerinin temsilcilerinin "sıkıntılarını" ve "beklentilerini" aktardı. 

PATRONUN DERDİ: "GÜRCÜ İŞÇİLER ÇAY MOLASI BİLE İSTİYOR"

Yazısında Çay Sanayicileri ve İşadamları Derneği (ÇAYSİAD) Genel Sekreteri Mustafa Yılmaz Kar'ın söylediklerini de aktaran Munyar şunları yazdı: 

"Çay Sanayicileri ve İşadamları Derneği (ÇAYSİAD) Genel Sekreteri Mustafa Yılmaz Kar söz aldı, konuyu çay sektörüne taşıdı:

- Türkiye, iki yıl içinde organik çaya geçecek. Bakanlık bu projeye 500 milyon lira kaynak ayırdı. Nitratlı gübre kullanımı bitti. Önce “doğal”, sonra da “organik” üretim yaygınlaşacak.

Ardından işçi sıkıntısına değindi:

- Çay toplama sezonunda Gürcistan’dan 24 bin kişi geliyor. 90 günlük turist vizesiyle çay hasatında çalışıyor. Gürcü işçilere ödenen para 120 milyon doları buluyor. Bunun net 70 milyon dolarını memleketlerine götürüyorlar.

Gürcü işçilere asıl ücretin yanı sıra sigara parası bile ödendiğini kaydetti:

- İşi daha da ileri götürdüler. Artık akşamüstü '5 çayı molası' da istiyorlar."

IRKÇILIK YAPTI

Yazısının devamında, her yıl çay hasadı için turist vizesiyle ülkemize gelen ve tarım işçisi olarak çalışan 24 bin Gürcü'den söz açan Munyar, "Ülkemizde işsizlik çift hanenin altına zor iniyor, çok sayıda insanımız işsizlikten kıvranıyor... Buna karşın Gürcü çay işçisi ülkesine net 70 milyon dolar götürmeyi başarıyor..."Olacak iş mi?" diye yazdı.